„Inbank jätkab edukat tegutsemist ja kasvamist ka keerulises majandus- ja kapitaliturgude oludes,“ ütles Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja pressiteates. „Mul on väga hea meel, et täitsime oma kapitali kaasamise eesmärgi täies mahus ja sellest võtsid osa ka mitmed uued investorid, sealhulgas Swedbanki pensionifondid, kes panustasid juhtivinvestorina ettevõttesse 3 miljonit eurot. Näeme, et Inbanki unikaalne ärimudel on turuosa haaramas ning kaasatud kapitali toel saame veelgi kiirendada oma rahvusvahelist kasvu,“ lisas Põldoja.

Swedbanki pensionifondide seas, mis investeerisid Inbanki aktsiatesse, on erinevate põlvkondade fondid: 60ndatel, 70ndatel, 80ndatel ja 2000ndatel sündinutele mõeldud II samba fondid ning III samba fondid V30, V60 ja V100.

„Inbank on spetsialiseerunud järelmaksu lahenduste pakkumisele ja kasutab selleks parimaid tehnoloogilisi lahendusi. Ettevõte pakub uuenduslikke finantstooteid ja teenuseid, mis hõlbustavad tarbijate igapäevaseid makseid ja rahalisi tehinguid. Selleks et saada osa tehnoloogiasektori arengutest, ei pea tingimata investeerima USA börsidele. Atraktiivseid kasvulugusid leiab ka Baltikumist,“ sõnas Swedbanki pensionifondide portfellihaldur Ene Õunmaa investeeringu kohta.

Aktsiate märkimine toimus ajavahemikul 9. augustist kuni 23. augustini. Märkimise tulemusena otsustas Inbanki nõukogu emiteerida 52 investorile kokku 10,14 miljoni euro väärtuses uusi aktsiaid. Ühe pakutud aktsia hind oli 18,25 eurot, millest 0,10 eurot moodustas nimiväärtus ja 18,15 eurot ülekurss.

Uute aktsiate emiteerimise tulemusena saab pärast aktsiakapitali suurendamise registreerimist Eesti äriregistris Inbanki aktsiakapitali suuruseks 1 151 966,3 eurot. Pärast emissiooni ulatub ettevõtte aktsiate koguarv 11 519 663-ni. Seega on Inbanki turuväärtus rahakaasamise kohaselt umbes 210 miljonit eurot.

Inbanki laenude ja renditeenuste portfell oli teise kvartali lõpu seisuga 1,08 miljardit eurot. Esimesel poolaastal ulatus neto intressitulu 31,4 miljoni euroni, koondkasum oli 7,5 miljonit eurot.