DelfinGroupi juhatuse esimehe Didzis Ādmīdiņše sõnas pressiteates, et ettevõte on olnud järjepidevalt kasumlik alates selle loomisest 2009. aastal ning käesoleva aasta teise kvartali tulemused kinnitavad ettevõtte stabiilset kasvu. „Tulud kasvasid 24% ja kasum ulatus 2,3 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 18%,“ sõnas Ādmīdiņš.

„DelfinGroupil on võlakirjaturul tegutsemise edukas kogemus alates 2013. aastast, kuid seekordne võlakirjaemissioon on esimene kord, kui viime läbi avaliku pakkumise kõigis kolmes Balti riigis. Avalik pakkumine võimaldab meil jätkuvalt kasvada, laiendada oma investorite baasi ning tugevdada turupositsiooni. Emissioon eristub ka selle poolest, et maksame investoritele intressi igakuiselt, pakkudes sellega stabiilset ja prognoositavat sissetulekut. Pakume võlakirju väikseima nimiväärtusega 100 eurot, et teha need kättesaadavaks laiemale jaeinvestorite ringile, pakkudes kuid samal ajal ka institutsionaalsetele investoritele võimalust osaleda,“ märkis Ādmīdiņš.

Võlakirjaemissioonist kaasatud vahendeid kasutatakse ettevõtte olemasolevate võlakirjade ja kohustuste refinantseerimiseks. Võlakirjaemissiooni korraldaja on AS Signet Bank ja nende kauplemine on planeeritud Nasdaq Riia börsil Balti reguleeritud ettevõtete võlakirjade turul. Eestis on pakkumise müügiagent LHV Pank.

Lätis, Leedus ja Eestis toimuva avaliku pakkumise käigus pakub DelfinGroup investoritele võimalust osta 150 000 võlakirja nimiväärtusega 100 eurot, fikseeritud intressimääraga 10% ja tähtajaga neli aastat. Märkimine on avatud nii jae- kui ka institutsionaalsetele investoritele. Märkimisperiood on kaks nädalat, mis algab 2. septembril ja lõpeb 16. septembril. Tulemuste teatavaks tegemine toimub eeldatavasti 17. septembril ning võlakirjade jaotus 20. septembril.

Emiteeritavad võlakirjad on samaväärsed DelfinGroupi teiste tagamata kohustustega, sealhulgas olemasolevate võlakirjadega. Äriühingu maksejõuetuse korral on võlakirjaomanikel õigus saada oma investeering tagasi samadel tingimustel nagu teistel tagamata nõuetega võlausaldajatel vastavate nõuete rühmas kooskõlas asjakohaste kohaldatavate õigusaktidega.