EfTEN Capitali juhitav usaldusfond EfTEN Real Estate Fund 5 ostis Vilniuses aadressil Dangeručio 1 värskelt valminud UNA kaubanduspargi. Ostu teinud fond on EfTEN United Property Fundi suurim investeering, mistõttu saavad kaubanduskeskuse peamisteks omanikeks pea 6000 Eesti jaeinvestorit. UNA ankurrentnikud on Kesko Senukai ja Rimi. Tehingut finantseerib SEB pank.

„EfTEN ei ole paar viimast aastat kinnisvaraturul ostutehinguid sisuliselt teinud. Intressimäärade tõustes ei olnud müügis mõistliku hinnaga objekte, mis vastanuks meie konservatiivsetele investeerimispõhimõtetele. Nüüd mil EURIBOR on taas langemas, oleme oma tegevust aktiveerimas. Koroonaviiruse järgsel ajastul eelistab üha rohkem inimesi osalist kodus töötamist. See suunab ka kaubanduse kesklinnast välja ja inimeste elukohtadele lähemale. EfTENi erinevate fondide portfellis on just äärelinnade kaubanduskeskused näidanud viimastel aastatel parimaid tulemusi. UNA kaubanduspargi ost on tänavuse aasta suurim kaubanduskinnisvara tehing Balti riikides,“ kommenteeris tehingu tausta EfTEN Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas.

UNA kaubanduspark asub kiiresti kasvavas Vilniuse äärelinnas. Selle näol on tegu kaasaegse, ühel tasapinnal paikneva üle 16 000 ruutmeetri suuruse keskusega, kus enamikel rentnikel on eraldi sissepääsud, mis avanevad keskuse ees asuvale suurele hoovialale. Selline lahendus loob võimaluse paindlikuks äritegevuseks, kus iga üürnik saab ise otsustada, millistel kellaaegadel oma äri avatuna hoida. Hoovialal saab korraldada erinevaid kogukonnaüritusi nagu laadad, festivalid ja kontserdid. Ühtlasi arvestab keskuse selline ülesehitus ka koroonaviirusest saadud õppetunde, kus erineva suunitlusega ettevõtlusele kehtisid sageli erinevad tegevuspiirangud.

Tehingu korraldas Newsec ning EfTEN Capitali nõustaja oli FORT Legal. UNA müünud ettevõtte VPH juriidiline nõustaja oli Ellex.