Ettevõtte juhatuse liige Ivari Saar veel 2022. aastal kasumlikult toimetanud Globalexi pankrotiga seonduvat kommenteerida ei soovinud. „Minul pole volitusi pankrotis äriühingu nimel kommentaare anda,“ märkis Saar väljaandele Geenius ning suunas nad küsimustega pankrotihalduri juurde.

Pankrotihaldur Maarja Rohte sõnul on kauba vastu mingid huvilised olemas. „See, kellel huvi võib vara vastu olla, on halduril võimatu ennustada. Aga kindlasti on üks võimalik sihtgrupp isikuid, kes samu tooteid müüvad, või teised ettevõtlusega tegelevad isikud, kellel on huvi odavalt kaupa kokku ostu ja siis see kallimalt edasi müüa,“ sõnas ta.

Roht kinnitab, et ladustatud (karpides ja kastides hoiustatud) vara on üldjuhul kasutuskõlbulik ning usub, et see kehtib ka käesoleval juhul. „Iga müüdava tooterea kohta haldur kinnitust ei anna. Samas on ka väliselt kahjustatud (karp katki vms) kaubal väärtus.“

Oksjonikeskusest leiab, et ettevõtte vara alghind on 240 000 eurot. Tooteid hoitakse kokku 29 alusel, mis paiknevad Rae vallas asuvas logistikakeskuses. Oksjon lõppeb 9. septembril. Fotosid laojääkidest saab vaadata siit.

Ettevõtet tabas suur kahjum, kuid rabeles siis hetkeks välja

Ettevõttele kuulutati pankrot välja tänavu aasta alguses. 2021. aastal tabas ettevõtet ootamatult suur ehk koguni 412 744 € suurune kahjum. Sama aasta käive jäi samuti poole miljoni euro juurde.

Uus aasta tõi ettevõttele aga paremad müüginumbrid. Majandusaastaaruande põhjal kerkis 2022. aasta müügikäive 700 000 euroni, sealjuures suudeti kahjum taas kasumiks pöörata. Tagasihoidlik puhaskasum jäi 2000 euro juurde.

Ettevõte tegutses viimati veel aastal 2023, kus maksustatav käive küündis teatmik.ee andmetel 400 000 euroni. Selleks ajaks oli töötajate arv langenud juba ühe inimeseni. 2023. aasta kolmandas kvartalis polnud aga enam ühtegi palgalist tööl.

Globalex asutati 2005. aastal, tegutsedes turul kosmeetika ja parfümeeria hulgimüüjana.