„Timo Tatari aastatepikkused kogemused ja põhjalikud teadmised energiasektoris on meie ettevõttele suureks väärtuseks. Usun, et tema juhivõimed aitavad Ignitis Groupil jätkata edukat laienemist Eesti turul, pakkudes uuenduslikke ja vajadustele vastavaid lahendusi meie klientidele ning panustades Eesti energiasektori ümberkujundamisse,“ ütles Vidmantas Salietis, Ignitis Groupi juhatuse liige ja äritegevuse juht.

Timo Tatar on kogenud energeetikajuht, kes töötas 11 aastat Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis. Viis aastat oli ta energeetika ja maavarade asekantsler, vastutades riigi energiapoliitika kujundamise ja arendamise eest. Enne ministeeriumiga liitumist juhtis Timo Tatar Eesti Energia elektritootmise arendusmeeskonda.

Timo Tatar kuulus üle kümne aasta ka Elering AS-i nõukogusse ning alustas oma karjääri energiasektoris Euroopa ühest suuremast energiaettevõttest Fortum.

„Mul on hea meel liituda Ignitis Eesti meeskonnaga. Usun, et saan oma kogemuste ja teadmistega panustada nii ettevõtte uute ärivaldkondade strateegilisse arengusse Eesti turul kui ka ettevõtte elektrimüügi portfelli laiendamisse. Meie eesmärk on pakkuda kõrgeima kvaliteediga teenuseid, mis vastavad erinevate klientide vajadustele ning aitavad kaasa taastuv- ja roheenergia arengule meie riigis,“ ütles Timo Tatar.

Vaba mees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist kinnitati Delfi Ärilehele, et Timo Tatar on vaba Ignitise Eesti haru juhtima, kuna talle konkurentsikeeld – sh keeld selle kohta, et pärast töölepingu lõppemist ei tohi töötaja teatud aja jooksul konkurendi juurde tööle minna – ei kehti.

„Ainus tegevuspiirang töölt lahkunule tuleneb avaliku teenistuse seadusest ja räägib püsivast või otsesest järelevalvest. Ehk avaliku teenistuse seadus § 60 lg 5 keelab ametnikul ühe aasta jooksul minna tööle eraõigusliku juriidilise isiku juurde, kelle üle ta teostas ametnikuna järelevalvet. Asekantsleril sellist tööülesannet pole,“ sõnas ministeeriumi avalike suhete juht Laura Laaster.

Ignitis Eesti pakub Eesti energiaturul klientidele energiavarustusteenuseid, arendab elektrisõidukite laadimistaristut ning panustab energiatõhususe parandamisse.