„Kõik taotlejad, kelle projektiplaan oli saanud reedeks heakskiidu, said e-maili teel teavituse, et sulgeme taotlemise esmaspäeval ja menetleme taotlusi nende laekumise järjekorras. Ettevõtjate huvi toetuse vastu oli väga suur ning viimase nädala jooksul esitati eelarvest ligi kolmandiku jagu projekte,“ ütles ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutuse toetuste osakonna juht Monica Hankov.

Tingimusi mullu leevendati

„Õiglase ülemineku fondi põhieesmärk on algusest peale olnud olla seeme maakonna majanduse arendamiseks ning hea meel on tõdeda, et eelmise aasta detsembris jõustatud toetuse andmise tingimuste leevendused on aidanud seda idanema panna,“ ütles rahandusministeeriumi õiglase ülemineku fondi koordinaator Ivan Sergejev, lisades siiski: „Natuke kurb on, et vaba raha on meetmes otsa saanud ja peame taotlemise kinni panema, kuid samas on hea meel, et Ida-Viru ettevõtjad on selle meetme kasulikkuse lõpuks avastanud ja võimaluse ära kasutanud.“

Toetuse saamiseks vajalik eelnõustamine on juba lõppenud, kuna nõustamisele on esitatud taotlusvooru eelarvest oluliselt rohkem projektiplaane. 30. augusti seisuga oli taotlusi rahastatud 6,14 miljoni euro eest ning menetluses taotlusi üle 9,7 miljoni euro ulatuses.

Toetus kuni 500 000 eurot

Ida-​Viru väike-​ ja keskmise suurusega ettevõtjate investeeringute toetus on mõeldud uute töökohtade loomiseks või olemasolevate säilitamiseks. Toetus aitab suurendada ettevõtete konkurentsivõimet ja lisandväärtust ning mitmekesistada äritegevust. Toetuse abil on võimalik investeerida tootearendusse, samuti ettevõtte toote või teenusega seotud protsesside arendustesse.

Toetuse summa on kuni 500 000 eurot projekti kohta ning omafinantseering vähemalt 20%. Kogu toetusvooru maht on 15 miljonit eurot. Kõik toetuse saanud projektid on leitavad siit.