Augusti keskpaigas teatas Elering, et jaanuari lõpus katki läinud kaabel saadakse töökorda 12. septembril. Eile aga lükati naasmise aeg pooleteist nädala võrra varasemaks.

Estlink 2 ei töötama siiski kohe täisvõimsusel. Rauma alajaamas tehtavate tööde tõttu piirab Soome süsteemihaldur Fingrid Soome-Eesti suunalist ülekandekaablite võimsust maksimaalselt 1000 megavatilt 558 megavatini. Piirang kehtib reedel kella 18ni.

Eesti ranniku kaldarajatises toimunud rikke likvideerimiseks oli vajalik asendada ligikaudu 300 meetri pikkune kaablilõik reservkaabliga ning ühendada see olemasoleva kaabelliini külge. Merepoolse (merekaabli) ühendusmuhvi ehitus lõpetati rannikumerre rajatud platvormilt augusti alguses ning praeguseks on valmis saanud ka kaldapoolne mere-maakaablite ühendusmuhv.

EstLink 2 remont sai kaks nädalat varem valmis.

Kuigi remonditööd on lõpetatud sellises mahus, et kaabel on võimalik tagasi töösse viia, jätkuvad intensiivsed tegevused remondikohas veel järgnevate kuude jooksul. Enne talve on tähtis kõik vajalikud tagasitäite, kalda kindlustamise ja pinnasetööd lõpetada ning ajutised rajatised, sealhulgas teed, platsid, kraanad ja kuivendatud mereala likvideerida.

Vahetusse läks ligi 300 meetri pikkune kaablilõik.