Ministeerium on juba pöördunud toidu kohaletoimetamist pakkuvate ettevõtete, sealhulgas Bolti ja Wolti poole, et need oma kullereid distsiplineeriksid. Vajaduse korral ei välista ministeerium ka näiteks motoriseeritud kargoratastega kõnniteedel liikumise ärakeelamist.

„Toidukulleritele kehtivad samad eeskirjad, mis teistele liiklejatele, kuid üha enam laekub kaebusi nii jalakäijatelt kui ka autojuhtidelt selle kohta, et kullerid rikuvad reegleid. Oleme fikseerinud ka ühe juhtumi, kus toidukuller seadis ohtu turismigrupi, heites sellega varju meie riigi kuvandile,“ sõnas transpordiministri asetäitja Julius Skačkauskas.

Ta lisas, et toidu kohaletoimetamise kiirus ei tohi olla liiklusohutusest olulisem.

Skačkauskas märkis veel, et aina enam vahejuhtumeid leiab aset kõnniteedel ja rattateedel, kus sõidetakse peale tõukerataste näiteks ka mopeedidega. Lisaks ei pöörata sageli tähelepanu fooritulele, ületatakse kiirust, ei anta ei sõidukitele ega ka jalakäijatele teed.

Seetõttu palus Leedu transpordiministeerium muu hulgas Boltil ja Woltil võtta kasutusele täiendavad meetmed, et olukorda muuta. Kui seda ei juhtu, minnakse juba keeldude teed.