Pealtnägijate sõnul tagant lähenev autojuht kiirust maha ei võtnud. 3. juunil peatusid Nicole Louthain ja tema kuueaastane tütar Granf Forksis Põhja-Dakota osariigis punase tulega valgusfoori ees, kui neile sõitis otsa 43-aastane Travis Bell. Sellist liiki õnnetused ei ole Ameerikas ebatavalised – igapäevaselt leiab aset umbes 10 000 tagant otsasõitu. Mis tegi aga selle õnnetuse ebatavaliseks oli kahe auto suurus.

Kui Nicole Louthain sõitis Ford Focusega, mis kaalub ca 1360 kilo, siis Travis Bell istus enam kui kaks korda raskema, 3171-kilose Ram 3500 roolis. Kahe auto niivõrd suur kaaluerinevus tähendas aga surmavaid tagajärgi. Kuigi Travis Bell ise õnnetuses viga ei saanud, olid nii Nicole Louthaini kui tema tütre vigastused nii tõsised, et kuueaastane tüdruk suri kaks päeva hiljem haiglas. Hiljem tuli kohtudokumentidest välja, et Travis Bell oli ka alkoholi tarvitanud.

Copyright © The Economist Newspaper Limited 2024. All rights reserved. Artikkel on avaldatud litsentsi alusel. Ingliskeelne originaalartikkel on leitav The Economisti kodulehelt.