Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul on paar viimast kuud olnud aktiivsed ka Tallinna korteriturul. „Esimesena tegi selge hüppe arusaadavalt just taotluste arv ning kevadest alates on paljud inimesed olnud nii-öelda tagasi turul ja valmis uut kodu ostma. Nüüd juulis ja augustis jõuti üha rohkem ka reaalsete tehingute ehk uute kodude ostmiseni,“ kommenteeris Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Kinnisvaraturu suundumuste seisukohalt on tähtis turuosaliste ootus intressilanguse jätkumiseks ning olulise teetähisena langes 12 kuu Euribor äsja esmakordselt paari viimase aasta jooksul alla 3%.

Viimastel kuudel hüppeliselt kasvanud keskmine laenusumma langes 127 568 eurole, mis on Jonna Pechteri sõnul siiski ligikaudu paarkümmend protsenti suurem eelmise sügis-talve vastavast näitajast. „Suures plaanis ei ole kinnisvarahindades aasta-poolteist tagasi prognoositud langust toimunud ning edaspidi hinnad koos uute arendusprojektide sisendhindade kasvuga tahes-tahtmata vaikselt tõusevad,“ kirjeldas Bigbanki juht koduostjate tulevikuväljavaateid.

„Selge on see, et kuhjunud nõudlus ei ole veel kuhugi kadunud ning koos intresside langusega võib sügisel oodata kodulaenude turul jätkuvat kasvu, seda eriti eelmise aasta sama perioodiga võrreldes,“ oli Jonna Pechter trendide osas optimistlik ning rõhutas, et lõviosa lepingutest on sõlmitud kodu ostmiseks. „Kuigi paljud pered on soodsama pakkumise tuules ka oma varasemaid lepinguid refinantseerinud, jäävad taolised lepingud kümnendiku piiridesse värskelt sõlmitud kodulaenu lepingute kogumahust,“ lisas Bigbanki juht.