Viimasel ajal on Air Balticu juht Martin Gauss korduvalt viidanud, et nad peavad läbirääkimisi salapärase investoriga, kellest saaks ettevõtte strateegiline investor. Bloombergi info kohaselt on läbirääkimised varajases faasis ning investeerimisotsust tehtud pole. Nii Lufthansa kui Air Baltic keeldusid kuulujutte kommenteerimast.

Kui Air Baltic valmistub samaaegselt ette börsile tulekuks, mida loodetakse teha selle aasta jooksul, siis pole ka välistatud, et IPO võiks leida aset järgmise aasta esimeses pooles.

Air Balticu ost kattuks Lufthansa laiema plaaniga investeerida rahvuslikkesse lennufirmadesse, sh võimalusega hiljem osalust ettevõttes suurendada. Nii omandas näiteks Lufthansa tänavu 41% osaluse Itaalia lennufirmas ITA Airways, mis on Alitalia mantlipärija. Lisaks kuulub Saksa lennunduskontserni näiteks Austrian Airlines, Brussels Airlines ja Swiss International Air Lines. Veel kaalutakse ka investeeringut Portugali riiklikku lennufirmasse TAP Air. Lufthansa on teinud koostööd Air Balticuga alates 2021. aastast.

Lufthansa aktsial pole viimasel ajal kuigivõrd edukalt läinud, kui aktsia on tänavu 25,3% miinuses.