Sealjuures planeeritakse aktsiad noteerida nii Nasdaq Riia börsil (Balti põhinimekirjas) kui ka Frankfurdi börsi reguleeritud turul (Prime Standard).

Kavandatud IPO hõlmab põhiliselt Eleving Groupi lihtaktsiate pakkumist ja olemasolevate aktsiate võimalikku müüki pakkumise suurendamisvõimalusena. Aktsiad on kättesaadavad jaeinvestoritele Eestis, Lätis, Leedus ja Saksamaal avaliku pakkumisena ning Euroopa kvalifitseerunud institutsionaalsetele investoritele erainvesteeringuna.

„Oleme kindlad, et IPO kaudu täiendavalt kaasatud vahendid võimaldavad ettevõttel saavutada oma eesmärke ja jätkata edukalt oma ülemaailmset laienemist. Investoritel on võimalik investeerida tugevalt juhitud, väga kasumlikku ja edukalt kasvavasse ettevõttesse, mille eesmärk on maksta dividende kaks korda aastas väljamaksemääraga üle 50%,“ ütles Eleving Groupi tegevjuht Modestas Sudnius pressiteates.

Eleving Group kasutab kaasatud raha äritegevuse laiendamiseks, uute toodete turule toomiseks, uute turgude avamiseks ja positsioonide tugevdamiseks olemasolevatel turgudel. Lühiajaliselt võib vahendeid suunata olemasoleva võla tasumiseks, mis vähendab finantseerimiskulusid, ja muude ettevõtte finantseesmärkide saavutamiseks.

Eleving Groupi eesmärk on IPO-järgselt maksta aktsionäridele dividende kaks korda aastas. Omakapitali dividendijärgne suhtarv peab olema üle 20%, et investoritele makstaks dividende 50% väljamaksemääraga. Ettevõte avaldab IPO täpse aja, struktuuri ja pakkumise üksikasjad lähiajal.

Lätis asutatud Eleving Group tegutseb hetkel 16 riigis. Eleving Groupi tuntumaiks kaubamärgiks on autolaenude pakkuja Mogo. Lisaks väljastab Eleving Group tagatiseta tarbijalaene, kasutades selleks kaubamärke Kredi ja Tigo. Hetkel moodustab 55% grupi laenuportfellist Euroopa, 32% Aafrika ja 13% muu maailma riigid. Esimesel poolaastal ulatus grupi netointressitulu 78,5 miljoni euroni (+21,7%), puhaskasum oli 15,4 miljonit eurot (+26%) ning netolaenuportfell 342,5 miljonit eurot (+21%).