Investeeringu eesmärk on kiirendada Frankenburgi raketisüsteemide arendust ja tootmise alustamist.

„Euroopas on vähe inimesi nagu Kuldar, kes on suutnud nullist üles ehitada eduka militaarvaldkonna süvatehnoloogia ettevõtte. Tema kogemused uue tehnoloogia kliendini viimisel, tootmise ülesehitamisel ja rahvusvahelisel müügil sobivad suurepäraselt Frankenburgi ambitsioonidega,“ ütles Frankenburg Technologiesi kaasasutaja Taavi Madiberk.

„Olen töötanud kaitsetehnoloogia valdkonnas üle kümne aasta ja Frankenburgi missioon, tehnoloogia ning masstootmise konkurentsieelis on tõeliselt unikaalsed. Kaitsetööstus on tervikuna murrangulise arengu veerel ning Frankenburgil on potentsiaali saavutada raketitehnoloogias sama, mis SpaceX kosmosestartide valdkonnas,“ ütles Väärsi.

Sel sügisel on Frankenburgiga liitunud teisedki kõlavad nimed, näiteks kaitseväe endine juhataja kindral Martin Herem ja kindralmajor Veiko-Vello Palm.

Frankenburg Technologies on 2024. aastal asutatud kaitsetehnoloogia ettevõte, mis keskendub innovaatiliste ja masstootmisele valmis õhutõrjesüsteemide, sealhulgas rakettide, arendamisele ja tootmisele. Ettevõtte omanikeringi kuuluvad peale Madiberki (70,32%) ja Marko Virkebau (3,7%) ka Margus Linnamäe MM Grupp, kes haaras mais investorina ettevõttes 25,97% osaluse. Seejuures on MM Grupp ka varem Madiberki äridesse investeerinud: näiteks kuulub MM Grupile ligi neljandik Madiberki asutatud superkondensaatorite tootjast Skeleton.

Äriregistri andmetest nähtub, et selle aasta teises kvartalis oli Frankenburgil 127 000-eurone käive.