Hepsor kirjeldab börsiteates, et arendusalale planeeritakse kahe torniga rendikorteritega kõrghoonet, mis aitaks leevendada Toronto üha kasvavat elamispindade puudust. High Parki arendus on järjekorras neljas analoogne arendus Torontos, milles Hepsor viimase 18 kuu jooksul positsiooni on võtnud. Samas on High Park esimene, kuhu Hepsor plaanib lisaks omavahenditele kaasata ka Eesti erakapitaliinvestorite raha. Hepsori juht Henri Laks täpsustas Ärilehele, et järgneva kahe projekti jaoks Torontos plaanitakse kaasata kapitali kinnise pakkumisega.

Kinnistu ja projekti esimese faasi investeeringute koguväärtus ulatub ca 60 miljoni euroni (ca 89 miljonit Kanada dollarini), millest projekti arendamiseks loodud High Park Limited Partnership investeerib omavahenditena ca 8,5 miljonit eurot (ca 12,5 miljonit Kanada dollarit). Projekti esimeses faasis muudetakse ala tsoneeringut ning viiakse läbi planeerimistegevused, mis võimaldavad tulevikus elukondliku rendihoone ehitamist. Esimese etapi kestuseks planeeritakse 24-30 kuud.

Hepsori elukondliku arenduse portfellis Torontos on tänaseks kokku positsioonid neljas erinevas arendusprojektis. Oktoobri jooksul loodetakse sama programmi raames lõpule viia ka viies tehing, mille lisandumisel oleks Hepsoril koos partneritega Torontos töös kokku ca 2 500 uue korteri planeering.

Lisaks elukondlikes arendustes osalemisele otsib Hepsor aktiivselt võimalusi ka lao- ja logistikapindade arendamiseks nii Toronto kui Montreali lähiümbruses.

Hepsori nõukogu esimees Andres Pärloja sõnul oli High Parki arendusse sisenemine üks järjekordne samm Hepsori strateegilise plaani elluviimisel. „Otsustasime 2022. aasta kevadel, et osa meie ärist peab asuma väljaspool Euroopa majandusruumi ja eemal Venemaa piirist. Meie valik langes dünaamilise ja kiirelt areneva Kanada turu kasuks. Planeerime Kanadas oma positsioone võimaluste piires edasi laiendada ning otsime pidevalt uusi ja huvitavaid investeerimisvõimalusi.“

Artikli toimetaja on Hepsori aktsionär.