Märgist andsid juba 8. aastat välja Targa Töö Ühing ning Personalijuhtimise Ühing PARE. Sel aastal sai kaugtöö märgise esimest korda 28 avaliku ning erasektori organisatsiooni. Märgise kolmeaastast kehtivust pikendas aga 40 organisatsiooni. Koos tänavuste saajatega kuulub märgis juba 266 organisatsioonile.

Esimest korda tunnustati ka personalijuhti

„Kaugtöö on Eestis kiiresti kasvanud ja see trend jätkub. Eurostati andmete kohaselt on kaugtöö osakaal Euroopa Liidus pandeemiaeelse ajaga võrreldes enam kui kahekordistunud, samas kui Eestis on paindlik töökorraldus ja tehnoloogilised lahendused veelgi suuremat kasvu soosinud. On tähelepanuväärne, et parim kaugtöö edendaja on Rinel Pius, SOL Balticsi tegevjuht, kes on rakendanud kaugtööd edukalt puhastus- ja haldusteenuste sektoris, tõstes töötajate rahulolu ja teenuse kvaliteeti,“ ütleb tunnustavalt Ave Laas, Targa Töö Ühingu tegevjuht.

„Sel aastal otsustasime esimest korda tunnustada lisaks organisatsiooni tegevjuhile ka kaugtööd soosivat personalijuhti, sest just tema on organisatsioonis see, kes kujundab organisatsioonikultuuri koos tegevjuhiga sinnapoole, et kõigil oleks hea töötada, luues toetava ja areneva tööõhkkonna,“ lisab PARE tegevjuht Kai Saard, kelle sõnul mõistab hea personalijuht töötajate erinevaid vajadusi ja leiab lahendused, mis toetavad paindlikku töötamist, ilma et see kahjustaks koostööd või eesmärkide saavutamist.

Tähtis on anda töötajatele usaldust ja vabadust

Kaugtööd soosiva personalijuhi tiitli pälvis siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses peadirektori asetäitja inimeste ja kultuuri valdkonnas Kärt Kinnast. „Kärt on suurepärane näide juhist, kes suudab oma meeskonnas luua tasakaalu iseseisvuse ja ühtsuse vahel. Tema tiim töötab erinevates vormides – hübriidtöö, osakoormus ja täielik kaugtöö –, kuid sellest hoolimata on saavutatud tugev koostöö ja ühised tulemused,“ ütleb Saard.

Ta rõhutab, et selline juhtimine näitab, kui tähtis on anda töötajatele usaldust ja vabadust, mis omakorda toetab organisatsiooni eesmärkide täitmist.

Esimest korda said 2024. aastal märgise AS Tallinna Lennujaam, haridus- ja noorteamet, I ja II astme kohtud, kaitseressursside amet, konkurentsiamet, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Rae vallavalitsus, riigi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia keskus, riigilaevastik, riigimetsa majandamise keskus (RMK), Saue vallavalitsus, Acty OÜ, Advokaadibüroo LMP OÜ, Askend (Wisercat Estonia OÜ), Atea AS, Cleveron AS, CM Games OÜ, Energex OÜ, Gunita OÜ, Henkel Balti OÜ, IIZI Kindlustusmaakler Aktsiaselts, Kohila Vineer OÜ, Lidl Eesti OÜ, Linn Systems OÜ, PlanPro OÜ, Stebby OÜ, Twilio Estonia OÜ ja SA Kiusamisvaba Kool.