„Meie uus emissioon ja samaaegne pakkumine olemasolevatele võlakirjadele tugevdavad meie omavahendite ning kõlblike kohustuste positsiooni, mis ühtlasi laiendavad panga kohustuste struktuuri ja kasvatavad investorbaasi,“ ütles Luminori finantsjuht Johannes Proksch pressiteates. „Üheskoos tagavad need tehingud Luminorile hea positsiooni, et jätkata klientide toetamist ning äri kasvu.“

Luminor korraldas 2. septembril Euroopa investoritega rea virtuaalseid kohtumisi, misjärel toimus pärast positiivse tagasiside saamist võlakirjade uus emissioon. Lisaks oli suur huvi ka neil investoritel, kes soovisid müüa olemasolevaid 300 miljoni väärtuses väljastatud 7,25% intressiga Luminori tagamata võlakirju, mille lunastamistähtaeg on 2026. aasta jaanuaris.

Pakkumine märgiti üle ning Luminor sai 1,6 miljardi euro väärtuses märkimiskorraldusi enam kui 130 investorilt rohkem kui 25 riigist. Orderite maht ja mitmekesisus võimaldasid Luminoril määrata uue väärtpaberi intressimääraks 4,042%. Suurbritannia investorite huvi moodustas kogumahust üle kolmandiku ning head nõudlust näitasid panga teatel ka saksakeelne Euroopa, Kesk- ja Ida-Euroopa ning Beneluxi riigid.

Võlakiri, mis on tagasiostetav üks aasta enne lõpptähtaega ja millele Moody’s on andnud reitingu A3, on noteeritud Iiri börsil ja emiteeriti Luminori EMTN-programmi (Euro Medium Term Note) ja pandikirjaprogrammi raames. Mõlema tehingu kaaspeakorraldajaks oli Luminor Markets.