Uus koostööleping jõustub 2025. aasta suvehooajal, mil airBaltic hakkab teostama lende Lufthansa nimel nn wet lease-lepingu alusel. Ingliskeelne termin märgib olukorda, kus üks lennufirma ostab teiselt lennufirmalt sisse kogu lennuteenuse (lennuki, meeskonna, hoolduse ja kindlustuse).

Läti lennukompanii president ja tegevjuht Martin Gauss kinnitas, et lennukite rentimine on viimastel aastatel muutunud oluliseks osaks airBalticu kasvustrateegiast. „See koostöö tõestab, et rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud bränd Lufthansa hindab airBalticu pakutavat teenust kõrgelt. Loodame edukale koostööle ka tulevikus,“ lisas Gauss.

Rendilepingu kohaselt teostab airBaltic suveperioodil Lufthansa lende kuni 21 Airbus A220-300 tüüpi lennukiga, mis on suurim arv, mida Läti rahvuslik lennufirma on kunagi teisele lennuettevõttele rendile andnud. Talveperioodil on plaanis Lufthansa brändi alt lennata viie airBalticule kuuluva lennukiga.

Lufthansa põhjendas vajadust airBalticult lennukeid ja meeskondi rentida kiirelt muutuva olukorraga lennunduses.„Kasutades airBalticu võimekust saame oma marsruute veelgi paindlikumalt teenindada,“ seisis Lufthansa pressiteates.

Mõistagi tekitab uudis küsimusi ka airBalticu enda lennugraafiku osas. Lennufirma ei täpsustanud Läti meediale, kuidas tagatakse oma tavapäraste lendude toimumine väiksema lennupariga, öeldes vaid, et vastavad otsused tehakse talvehooaja lõpus. „Praegu ei saa me anda konkreetset infot, kuna lennuplaanid vaadatakse üle enne igat hooaega,“ teatas airBaltic napisõnaliselt.

Koostööleping Lufthansaga lisab hoogu aga taas hoogu spekulatsioonidele, et Lufthansa võib olla ka uus airBalticu potentsiaalne investor.