„Tallinna Raamatutrükikoda on üks tuntumaid tegijaid omas valdkonnas. Täna on töötlevas ja eksportivas tööstuses parem toimetada koos ning konsolideerumine on üldine trend, mis aitab nii kodu- kui ka välisturgudel oma positsioone kindlustada,“ märkis Infortari tegevjuhi asetäitja Priit Tamme.

„Infortari näol saame endale tugeva, trükinduses pikaajalise kogemusega strateegilise investori, kelle kontserni kuuluvate trükikodadega on võimalik leida uusi sünergiaid,“ märkis Tallinna Raamatutrükikoja OÜ juhataja Richard Tomingas.

Tallinna Raamatutrükikojas (TRT) trükitakse aastas ca 5 miljonit trükist. TRT annab tööd 104 inimesele, ettevõtte tootmis- ja laopind ulatub 8000 m2. Trükikodade liitumistehing eeldab konkurentsiameti nõusolekut. Ettevõtte praeguseks omanikuks on ViroInvestment OÜ. Valdusfirma omanikuks on omakorda 20% osalusega Blueice OÜ (omanik Richard Tomingas) ja 80% osalusega Tiigi Keskus AS (omanikeks Tartu Milli suuromanikud Uuno Lausing ja Romet Puhk).

Varasemalt oli trükikojal rohkesti omanikke, kuid tänavu veebruaris sai Tiigi Keskus konkurentsiametilt loa osta 81 seniselt osanikult osaluse.

Investeerimisettevõttele Infortar kuulub alates 2004. aastast Eesti ainus rahvusvaheliselt sertifitseeritud turvatrükikoda Vaba Maa, selle plastikkaartide isikustamisele spetsialiseerunud tütarettevõte CardPlus VM ning nendega 2016. aasta augustis liitunud ja valdavalt raamatute trükiturule orienteeritud AS Printon.

Infortar tegutseb seitsmes riigis, ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad on energeetika, laevandus ja kinnisvara. Infortar omab 68,47 protsendi suurust osalust AS-is Tallink Grupp, 100% osalust AS-is Eesti Gaas ning ca 113 000 m2suurust kinnisvaraportfelli.

Lisaks kolmele põhitegevusvaldkonnale tegutseb Infortar ka ehituse ja maavarade, põllumajanduse, trükkimise, taksonduse ja muudes valdkondades. Kokku kuulub Infortari kontserni 104 ettevõtet: 95 kontserni ettevõtet, 4 sidusettevõtet ja 5 sidusettevõtete tütarettevõtet. Arvestamata sidusettevõtteid annab Infortar tööd 6625 inimesele.