Avaandmed on andmekogud, mis on vabalt kättesaadavad ja millel ei ole juurdepääsupiiranguid – neid võib igaüks kasutada uute teenuste ja toodete arendamiseks või teadustööks. Näiteks sisaldavad avaandmed teavet keskkonna, liikuvuse, kuritegevuse ja kinnisvaraturu kohta, mida ettevõtted saavad kasutada oma äriprotsesside parandamiseks või uute lahenduste väljatöötamiseks.

„Olukorrast digiriigis“ uues episoodis arutlevad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi andmete nõunik Sofia Paes ja Riigi Infosüsteemi Ameti andmete talituse juht Kristjan Lemmsalu, kuidas avaandmeid juba täna kasutatakse ja milline on nende majanduslik mõju.

Lisaks uuritakse, kuidas muudab avaandmete kasutamine otsuste tegemist nii avalikus kui ka erasektoris. Kas andmete ajakohastamine ja nende kvaliteedi tagamine on piisavalt prioriteetsed, et riik saaks tõepoolest andmepõhiseks muutuda? Ja kas andmete ristkasutus riigi ja eraettevõtete vahel võib aidata kaasa Eesti digiriigi järgmisele arenguhüppele? Saatejuht on Tanel Talve.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi andmenõunik Sofia Paes ja Riigi Infosüsteemi Ameti andmete talituse juht Kristjan Lemmsalu.
Jaga
Kommentaarid