„Alates 28. augustist oleme jäädavalt suletud! Suured tänud kõikidele armsatele inimestele, kes olid meiega selle pika 22 aasta jooksul!“ teatab Sõpruse puiesteel asunud pubi oma kodulehel.

Eelmisel nädalal esitas Siili pubi majandanud OÜ Stateksi töötukassale ka viit töötajat puudutava koondamisteate.

2005. aastal pubi ostnud ning tänaseni ettevõtte juhtkonda kuuluv Armin Velgre selgitas Ärilehele, et pika ajalooga pubi sulgemise tingis üürilepingu lõpetamine. „Küsimus oli selles, et hoone, kus me tegutsesime, osteti ära ning uus omanik lõpetas kõik kehtinud üürilepingud,“ sõnas ta.

Uue üürilepingu sõlmimisest polnud hoone uus omanik enam huvitatud. „Ta põhimõtteliselt ei pakkunudki uut lepingut,“ ütles pubipidaja, lisades, et sedavõrd kaua aega peetud kohast oli ikka kahju loobuda.

Peale Siili pubi kuulub Velgrele ka Alfredi pubi, mis jätkab oma tegevust. „Saab veel hakkama, ütleks nii,“ oli mehe lühikommentaar üldisele olukorrale Tallinna pubimaastikul.

Siili pubi avati 2002. aasta suve lõpul ning see mahutas ligikaudu 120 külastajat.

Eelmisel aastal teenis OÜ Stateksi toitlustamisest ja jookide serveerimisest 200 601 euro suuruse müügitulu ning majandusaasta lõpetati 240 euro suuruses kasumis.