„Keila linnaelanikud on jagatud autode teenust kaua oodanud ning meil on rõõm siia laieneda ja pakkuda võimalust liikuda nii pealinna vahelt kui Keila linna siseselt,“ ütles Bolt Drive’i Eesti operatsioonide juht Maksim Palonen.“Jagatud autode kättesaadavus mõjutab otseselt inimeste liikumisharjumusi, sealhulgas isikliku auto müümise ja auto ostmise edasilükkamise otsuseid.

Täna tasub isikliku auto omamine linnas ära eelkõige siis, kui aastane läbisõit ületab 15 000 kilomeetrit. Loodame, et ka Keila elanikud saavad kogeda, et jagatud autode kasutamine koos ühistranspordi ja teiste transpordiliikidega on nii soodsam kui ka keskkonnasõbralikum alternatiiv peres mitme auto ülalpidamisele,“ lisas Palonen.

Sõidu maksumus sõltub valitud auto mudelist, sõidu kestusest ja teepikkusest. Autorendi hinnad algavad 0.14€ sendist minuti kohta ja 0.25€ sendist kilomeetri kohta, samuti on kõikidele mudelitele seatud maksimaalne tunni- ja päevahind. Hinnas sisaldub tasu rendi, kütuse ja kindlustuse eest.

Bolt Drive’i kasutamiseks peab juht olema vähemalt 18-aastane, omama B-kategooria juhiluba ja vähemalt 6 kuu pikkust autojuhtimise kogemust. Konto loomiseks peab kasutaja läbima isikutuvastuse - selleks tuleb üles laadida foto iseendast ja oma juhiloast. Pärast konto loomist näeb kaardil lähedal asuvaid sõidukeid, mida saab rakenduses broneerida. Broneeringu kinnitamise järel on sõidu alustamiseks aega 15 minutit. Sõidu lõppedes ja sihtkohta jõudes tuleb auto parkida rakenduses märgitud parkimisalale, jälgides seejuures liikluseeskirju.

Bolt Drive’i Eesti autopargis on kokku 900 rendiautot, sealhulgas erineva suurusega sõiduautosid, elektriautosid ja kaubikuid. Kokku kasutab Bolti teenuseid üle 100 miljoni kliendi 45 riigis Euroopas ja Aafrikas. Ettevõtte eesmärk on kiirendada Bolti teenuste abil üleminekut autoomanikelt ühisele ja säästvamale liikuvusele.