1998. aastast tegutsev rahvusvaheline kütte- ja ventilatsiooniseadmete tootja ETS NORD on oma saamisloo poolest üsnagi erandlik, sest praeguseks 70-miljonilise käibega ettevõte ei kasvanud välja mõnest välismaise tegija harukontorist. ETS NORD loodi Eestis ja kuigi praegu on ettevõttel filiaalid ka Soomes ning Rootsis, tehakse kõik olulised otsused endiselt Tallinna peakontoris.

ETS NORD usaldab uusi tehnoloogiaid, mis võimaldavad arendada kaasaegseid ventilatsiooni- ja küttevõimalusi. Seadmed, nagu näiteks automaatne paneelide painutuspink ja robot-laserkeevitusmasin, muudavad tootmise kiiremaks ja täpsemaks. Seda kõike toetab IT-süsteemide pidev arendamine ja kasutamine. Tänu automatiseeritud tootmisliinidele ja robottehnoloogiale on ettevõttel konkurentsieelis, mis võimaldab keskenduda kõrgema lisandväärtusega toodetele, millel on kõrgem ekspordipotentsiaal.

Aga üksi masinad tööd ei tee! Suurimaks tugevuseks on ettevõttesse koondunud riigi parim kütte- ja ventilatsioonialane oskusteave. Tänu sellele teadmiste pagasile on ETS NORD usaldusväärne ja tehniliselt pädev partner oma klientidele.

Töötajad on kaasatud

Horisontaalne juhtimisstruktuur annab kõigile vabaduse teha ettepanekuid ja näha nende rakendamist ka tööelus. Ettevõte hindab oma inimeste initsiatiivi ja premeerib parimaid ideid, mis aitavad tootmist tõhusamaks muuta.

ETS NORD toetab pidevalt töötajate arengut. Praktikandid ja noored spetsialistid töötavad koos ekspertidega. „Meil on selge eesmärk kasvatada spetsialiste, kes valdavad kaasaegseid tehnoloogiaid ning panustavad ka tootearendusse ja innovatsiooni,“ rõhutab personalijuht Maia Randver-Anupõld.

2023. aasta kevadel praktikandina alustanud Kristjan on tänaseks ETS NORD-is noorem tootmisspetsialist. „Saan töökohal väljendada enda nägemust ja ideid ning kinnistada koolis õpitut praktilises igapäevatöös. Lisaks omandan iga päev uusi teadmisi kaasaegse tootmisettevõtte toimimise kohta,“ räägib noormees paralleelselt õppimisest ja töötamisest.

Võrdne ja toetav keskkond

ETS NORD-i töötajate oskusi hinnatakse olenemata soost või taustast. „Meil on oluline, et iga inimest koheldaks võrdselt,“ selgitab personalijuht Maia Randver-Anupõld ja lisab, et ettevõte on suutnud luua toetava ning töötajate vajadusi arvestava töökeskkonna.

Lisaks sellele annab ETS NORD stabiilsuse ja kindlustunde, mida ettevõte on suutnud säilitada ka keerulistel majandusaegadel, pakkudes koondamise asemel pikaajalisi karjäärivõimalusi, räägib juhatuse esimees Urmas Hiie.

Viimast kinnitab ka omanäoline suhtumine erinevatesse ametikohtadesse. „Uusi ametikohti ei looda lihtsalt niisama juurde – nende kujundamisel arvestatakse töötaja oskusi ja huve. Nii võidavad mõlemad pooled – töötajale pakutakse paremaid karjäärivõimalusi ja ettevõte saab maksimaalselt rakendada spetsialisti potentsiaali,“ märgib personalijuht.

Tulevik klaar kui puhas õhk

ETS NORD-i teenuste kvaliteeti kinnitavad nii pikaaegsed koostöösuhted kui ka regulaarsed kliendiuuringud. Hiljutine küsitlus näitas, et 98% klientidest on ETS NORD-iga rahul, tuues esile ettevõtte usaldusväärsuse ja tehnilise kompetentsi. Kõik see on hea kasvulava. Ventilatsiooni- ja küttevaldkond saab ainult kasvada, sest siseruumide õhukvaliteedile ning energiatõhususele pööratakse üha suuremat tähelepanu.

Jaga
Kommentaarid