Iduettevõtja Taavi Madiberki asutatud kaitsetööstusettevõte Frankenburg Technologies on viimastel kuudel pälvinud oma värbamisotsustega laialdast avalikkuse tähelepanu. Ettevõttesse on palgatud nii endine kõrge kaitseväelane Veiko-Vello Palm kui ka endine kaitseväe juhataja Martin Herem. Sel nädalal teatati, et ettevõtte tegevjuhiks asub endine Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm.

Ent värbamisotsused pole ainsad uudised, millest Frankenburg Technologies on raporteerinud. Eelmise nädala neljapäeval, 12. septembril potsatas ajakirjanike postkasti teade, et strateegilise investori ja nõukogu liikmena liitub ettevõttega ka Milrem Roboticsi asutaja ja juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Ehkki Frankenburg sedastas, et Väärsi investeeringuga plaanitakse kiirendada ettevõttes raketisüsteemide arendust ja tootmise alustamist, jäeti rahanumbrid enda teada.

Ettevõtte põhikirjas tehtud muudatustest järeldub, et Väärsi investeeris ettevõttesse miljon eurot. „Sinrob OÜ tasub uue osa eest osaühingu pangakontole rahalise sissemaksega summas 1 000 000 eurot, millest 738,01 eurot on uue osa nimiväärtus ja 999 261,99 eurot on ülekurss,“ seisab Frankenburgi põhikirjas.

Kuvatõmmis panga teatisest.

Miljoni euro eest sai Väärsi Frankenburgis 5,18% suuruse osaluse. Kuna iduettevõtluses on kombeks hinnata ettevõtte väärtust viimase rahastusvooru järel, saab kaitsetööstusettevõttele külge panna hinnasildi – 20 miljonit eurot.

Pärast viimast investeerimisvooru jaotuvad osalused järgmiselt: Taavi Madiberkile kuulub ettevõttes 66,68%, Margus Linnamäe MM Grupile 24,63%, Sinrob OÜ-le 5,18% ja Marko Virkebau ettevõttele Marko Capital OÜ 3,51%.

Lisaks tegi Frankenburg muudatusi ka ettevõtte juhtimises. Virkebau ja Madiberk taandasid end ettevõtte juhatusest, mistõttu jäi ettevõtte ainsaks juhatuse liikmeks Veiko-Vello Palm.

Lisaks moodustati ettevõttele nõukogu, kuhu kuuluvad Kristel Volver (MM Grupp), Martin Minin (MM Grupp), Kuldar Väärsi, Taavi Madiberk ja Marko Virkebau.