„Meil on rõõm teatada Grab2Go autonoomse välipoe avamisest koostöös Selveriga, otse Ülemiste City innovaatilise ärilinnaku südames. See projekt pakub suurepärast võimalust tutvustada meie tipptasemel tehnoloogiat ning ühiselt katsetada, kui efektiivselt autonoomsed kauplused toimivad. Meie eesmärk on muuta ostlemine lõpptarbijale veelgi mugavamaks ja kättesaadavamaks, lahendades samal ajal jaekaubanduse suurimaid väljakutseid – nagu tööjõupuudus, ööpäevaringse teeninduse kõrged kulud ja üldine äriline efektiivsus,“ ütles Grab2Go asutaja ja tegevjuht Mart Viilipus.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul otsib jaekett pidevalt võimalusi ärivaldkondade laiendamiseks ning on valmis katsetama kõige uuemaid tehnoloogilisi lahendusi. „Pilootprojekt annab meile väärtuslikku teavet autonoomse kaupluse turuvalmiduse ja tulevikupotentsiaali kohta. Ootame suure põnevusega, kuidas kliendid uue lahenduse omaks võtavad. Klientidel on võimalik poes käia endale sobival ajal, tehes sisseoste kiiresti ja mugavalt,“ ütles Kristi Lomp.

Poes on vaid iseteeninduskassad

Ülemiste City innovatsioonijuht Ursel Velve tunneb heameelt, et Grab2Go ja Selver asuvad linnaku Test City kontseptsioonis oma autonoomset poodi testima. „Mobiilne poelahendus on linnaku südamesse väga oodatud ja siinne infrastruktuur toetab seda igati. Usun, et meie 17 000-st tehnoloogiahuvilisest inimesest koosnev kogukond on just õige koht uute lahenduste testimiseks, testijate värbamiseks ja teenusele tagasiside saamiseks. Selver on linnakus juba pikaaegne teenusepakkuja ning on äärmiselt tervitatav, et nad just siin ka uut kontseptsiooni testima asuvad.“

Klientidel on kauplusesse võimalik siseneda ööpäevaringselt. Kaupluses on kliendi teeninduseks iseteeninduse ekraanid, milledelt saab klient tutvuda kaubavalikuga ja tasuda kauba eest makseterminalis kaardimaksega. Robotiseeritud pood komplekteerib ja väljastab tellitud kaubad koheselt, tehes seda kiiresti ja mugavavalt. Kaupluses on müügil paljud igapäevasesse toidukorvi kuuluvad toidukaubad – piimatooted (piim, kohvikoor, keefir, kodujuust, kohukesed, pudingud), pagaritooted, maiustused, snäkid, smuutid, mahlad, karastusjoogid, veed, lisaks ka Selveri Köögi salatid, magustoidud, valmistoidud ning palju muud. Kaupluse sortimenti vaadatakse pidevalt üle ning täiendatakse vastavalt klientide tagasisidele.