Eleving Group näitas ka selle aasta esimese kuue kuu jooksul jätkuvalt kiiret kasvu ja rekordilist kasumlikkust, kui jõudis 15,4 miljoni euro suuruse puhaskasumini (+26% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga). Müügitulu suurenes 102 miljoni euroni (+21%, kuus kuud 2023) ja korrigeeritud EBITDA 43,6 miljoni euroni (+28%, kuus kuud 2023).

Ettevõtte seatud finantseesmärkide järgi portfell ja kasum peaaegu kahekordistub 2026. aasta lõpuks.

Modestas Sudnius

„Oleme esimesel poolaastal jätkanud oma kasvutrendi ja täitnud kasumlikkuse eesmärgid ning näeme järgneval kolmel aastal omakorda kasvuruumi, et äri peaaegu kahekordistada. See saavutatakse peamiselt olemasolevate ja uute turgude võimaluste ärakasutamisega uute toodete näol, sealhulgas väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete segmendis. Mastaabiefekt võimaldab meil saavutada suuremat efektiivsust ja kasumlikkust, kuna tulud kasvavad rohkem kui kulud,“ kommenteeris Eleving Groupi tegevjuht Modestas Sudnius.

Tugevad majandustulemused võimaldavad Eleving Groupil IPO-järgseks eesmärgiks seada dividendide väljamakse kaks korda aastas määraga üle 50%.

Eleving Groupi käekäik on Eesti investoritele tuttav ka varasemast. Tegemist on ettevõttega, kelle on juba suurusjärgus 2000 Eesti jaeinvestorit oma investeeringuks valinud. Samuti pälvis Eleving Group eelmisel aastal Nasdaq Balti First Northi võlakirjanimekirjas Baltimaade parima investorsuhtega ettevõtte tiitli. Eleving Groupil on kümneaastane edukas kogemus võlakirjaemissioonidega ja on investoritele maksnud intresse üle 140 miljoni euro erinevate kapitalituru instrumentide kaudu ja dividende üle 15 miljoni euro. Financial Times nimetas Eleving Groupi kahel järjestikusel aastal (2020–2021) Euroopa tuhande kõige kiiremini kasvava ettevõtte hulka.

Eleving Group kasutab IPO käigus kaasatud raha eeskätt äritegevuse laiendamiseks, uute toodete turule toomiseks, uute turgude avamiseks ja positsioonide tugevdamiseks olemasolevatel turgudel.

Eleving Groupi haare ulatub hetkel 16 riiki – alates Baltimaadest kuni Aafrikasse ja Aasiasse, tegutsedes sõidukite ja tarbijate finantseerimise valdkonnas ning pakkudes globaalselt hädavajalikke finants- ja mobiilsusteenuseid ning -tooteid.

„Eleving Group on end tõestanud eduka ettevõtte ja usaldusväärse partnerina kapitaliturgudel juba üle kümne aasta, olles ligi 400 miljoni euro ulatuses emiteerinud võlakirju ning 12 tegevusaasta jooksul üle maailma teenindanud rohkem kui 1,3 miljonit klienti. Selle aja vältel oleme kujunenud Baltimaade üheks juhtivamaks ja konkurentsivõimelisemaks fintech-teenuste eksportijaks. Nüüd on aeg võimaldada laiemale avalikkusele olla IPO kaudu osa meie kasvust,“ lisas Sudnius. „Investoritel on võimalik investeerida hästi juhitud, väga kasumlikku ja edukalt kasvavasse ettevõttesse, mille eesmärk on maksta dividende kaks korda aastas väljamaksemäära sihiga üle 50%.“

Eleving Groupil on 12-aastane tegutsemisajalugu, millest on kaheksa viimast aastat järjest olnud kasumlikud. Ettevõtte eelmise aasta puhaskasum ulatus 24,5 miljoni euroni. Grupi keskmine aastane kasv on 2016. aastast olnud 26%.

Vt lisaks:

* Tähelepanu! Investeerimisega kaasneb risk. Palun tutvuge detailse pakkumisega aadressil ipo.eleving.com enne otsuse tegemist. Reklaami tellija on Eleving Group, Luksemburgi registreerimisnumber B174457.

Jaga
Kommentaarid