Kes on Eestis mitmeid erinevaid renditõukse kasutanud, teab, et kui Tuule tõukerataste puhul saab sõidu lõpetada rakenduses ühe puudutusega, siis Bolt nõuab pargitud tõukerattast ka pildi tegemist. Fotonõuet on põhjendatud sooviga parandada tõukerataste parkimist linnatänavatel. Samasugune kohustus kehtib ka väikelinnades pakutavate Hoogi tõukerataste puhul.

Ent sel suvel on osa Bolti tõukerataste kasutajaid täheldanud, et pole enam pidanud fotosid tegema. Bolti tõukerataste suuna juht Karl Apsolon tõdes, et säärane muudatus on tõepoolest tehtud, ent see kehtib vaid valitud kasutajatele. „Iga tõuksisõidu lõpus foto tegemise nõue on eemaldatud meie püsiklientide jaoks, kes on teinud kindla aja jooksul piisavalt palju sõite ja kes on varasemalt alati korrektselt parkinud. Meie andmed näitavad, et tõukeratastega igapäevaselt liiklejad pargivad tõukerattaid enamasti korrektselt ja seepärast otsustasime ka hüve pakkuda,“ põhjendas Bolti esindaja.

Apsoloni sõnul on lahenduse eesmärk parandada kasutajamugavust, vähendades ajakulu ning usaldades neid, kellel ei ole seni probleeme parkimisega esinenud.

Varem reeglite rikkumisega silma paistnud juhid peavad fotosid aga edasi tegema. „Hüve ei laiene kasutajatele, kellel on olnud probleeme valesti parkimisega või kes ei ole Bolti tõukerataste püsikliendid. Samuti teeme pistelisi kontrolle ka püsiklientide seas ja palume aeg-ajalt siiski foto teha,“ selgitas Apsolon.

Bolt ütleb, et fotonõudest loobumist on katsetatud püsiklientide puhul paar kuud ja siiani ei ole linnaelanike tagasisides märgata tõukerataste valesti parkimise arvu kasvu. „Praegused tulemused näitavad, et tasakaal mugavuse ja järelevalve vahel on oluline ja seda tahame ka edaspidi hoida,“ sõnas Bolti tõukerataste suuna juht Eestis.