Certificu platvorm Perearst24.ee on saavutanud Eestis 28%-lise turuosa. 700 000 euro suuruse investeeringuga jätkatakse kasvu Eestis ning laienetakse välisturgudele.

Ettevõtte esialgsed kaasasutajad Taavet Hinrikus ja dr Jack Kreindler jäävad edaspidi ettevõtte Certificu nõuandjateks. Certificu uues etapis liituvad ettevõtte kaasasutajatena kolm pikaajalist meeskonnaliiget Helena Volmer (operatsioonide- ja müügijuht), dr Andres Lasn (meditsiinijuht) ja Keir Volas (tehnoloogia- ja tootejuht).

„Toote idee sündis minu reaalsest vajadusest perearstina kui nägin, et olemasolevad lahendused ei lahendanud patsiendi ja arsti vahelisest suhtlusest tulenevat ebaefektiivsust, vaid põhjustasid pigem suuremat halduskoormust. Mul on väga hea meel kaasasutajana liituda ning aidata muuta patsientide ja tervishoiutöötajate elu kogu maailmas natuke lihtsamaks,“ sõnas meditsiinijuht Andres Lasn.

Taavet Hinrikuse sõnul on tervishoid konservatiivne ja keeruline sektor ning Certific on kogenud omajagu väljakutseid, sealhulgas radikaalset ärimudeli muutust. „Praegune meeskond on tõestanud, et nad on väga sihikindlad oma eesmärgis luua tervishoius radikaalselt paremaid lahendusi ning ma ootan põnevusega edasisi arenguid,“ kommenteeris Hinrikus.

Certific on patsiendisuhtluse ja kliiniliste andmete platvorm, mida kasutab enam kui 115 kliinikut, üle 900 arsti ja 300 000 patsiendi alates selle turule tulekust 2023. aasta jaanuaris. Certificu missioon on leevendada tervishoiusüsteemi koormust, mida põhjustavad ebaefektiivsed administratiivprotsessid ning tulevikus võimaldada läbimurdelisi tervishoiulahendusi nutika terviseandmete kasutamise kaudu.