„Soovime tegutseda selgelt ja järjepidevalt kõikjal piirkondades, mistõttu oleme otsustanud kasutada ühtset Posti kaubamärki nii Põhja- kui Baltimaades. Baltikumis SmartPosti ning Rootsis Posti nime all. Oleme tegutsemismudeleid ühtlustades ja korrastades juba pikka aega ehitanud ühtset Postit. See muudatus aitab meil olla selgem ja arusaadavam nii ettevõtte siseselt kui ka klientidele,“ selgitas muutust Smartpost Itella Balti riikide juht Gediminas Mickus.

Ühtse Posti brändi all tegutsemine aitab Mickuse sõnul tugevdada ettevõtte kuvandit mitmekülgse ja tugeva logistikapartnerina. „Posti strateegilise kasvu fookus on Rootsis ja Baltikumis ning ühtne kaubamärk toetab meie ambitsioone nendel turgudel järgnevatel aastatel,“ rõhutas Mickus.

Brändimuudatus viiakse ellu 2025. aasta alguses. Üleminek Posti nimele algab Eestis uue aasta esimeses pooles.

Pakid kätte ööpäeva ringselt

Sel suvel Rae vallas alanud Smartpost Itella uue sorteerimiskeskuse ehitusega jõutakse samuti lõpule 2025. aasta alguses. Uus sorteerimiskeskus, mille investeeringu suurus on ligikaudu 14 miljonit eurot, saab olema kõige suurem Posti sorteerimiskeskus Baltikumis.

„Uue sorteerimiskeskuse ehituse valmimine toimub sümboolselt samal ajal, mil läheme üle kaubamärgile SmartPosti. Meie eesmärk on jätkuvalt säilitada turu kvaliteediliidri positsioon ning reageerida operatiivselt turudünaamika muutustele, mida täna kujundab e-kaubanduse kasv,“ selgitas Mickus.

Selleks, et suurendada klientide mugavust, hakkab ettevõte sel sügisel paigaldama uusi õues asuvaid pakiautomaate, mis võimaldavad kaupu tellida ja kätte saada ööpäevaringselt.

Posti on üks juhtivaid logistikaettevõtteid Soomes, Rootsis ja Baltikumis, mis pakub lisaks pakiautomaatide teenusele maanteetransporti, laologistika täisteenust, kuller- ja ekspressveoteenust.