Neljapäeva, 26. septembri õhtupoolikul avati Sauel täiesti uue kontseptsiooniga Avant Center, mis on esimene spetsiaalselt Soome päritolu Avant laadurite müügi ja teeninduse jaoks projekteeritud ning ehitatud keskus Eestis, andis 30-aastase ajalooga Eesti masinatootja Sami pressiteate vahendusel teada.

„See ei ole lihtsalt esindus – see on uue ajastu algus,“ sõnas Sami Masinakeskus OÜ tegevjuht Renee Mõttus. „Meie uue keskuse fookus on pakkuda klientidele parimat võimalikku teenust, alates tippklassi Avant laadurite ja töövahendite müügist kuni nende hoolduse ja remondini. Uus hoone annab meile selleks kõik vajalikud tööriistad,“ märkis ta.

Sami Grupi omanik Gert Jugala (vasakul) oli ka ise üritusel kohal.

Kaasaegne, moodne ning tehnoloogiline 2500 ruutmeetri suurune keskus avas pidulikult uksed just Sauel, näitamaks, et ettevõtja Gert Jugalale kuuluv Sami Grupp teeb suuri samme Soome päritolu Avant kaubamärgi laadurite veelgi parema esindamise vallas. Sauele rajatud müügikeskuse ehitustööd algasid 11. oktoobril 2023, kui ehitusfirma NOBE hoone rajamisega algust tegi.

„Vaatamata hoone julgele visioonile ja väljakutsuvale projektile õnnestus meil tellijaga koostööle ja tulemustele orienteeritud ehitusprotsess viia läbi kiirelt ja kvaliteetselt. Loodame, et Sami kollektiiv on oma uue töökoduga rahul,“ märkis NOBE juhatuse liige Priit Nigols. Hoolimata projekti keerukusest ja ambitsioonikast disainist valmis keskus vähem kui aastaga.

Avant Centeri avamine Sauel tõi kokku nii ettevõtte töötajad, kliendid kui koostööpartnerid.

Kogu hoonet saab hallata kaugjuhtimisega ning 60 kWh päikesepaneelid hoone katusel tagavad, et keskus töötab suuresti päikese jõul, olles A-energiaklassi hoone. Ehitustööde maksumus oli ligikaudu 3,3 miljonit eurot ilma käibemaksuta, mis tähistab olulist investeeringut nii Sami Grupi kui ka Sauel asuva tööstuspiirkonna arengusse.

Avant Center’i pidulikul avamisüritusel osalesid kliendid, koostööpartnerid ja töötajad, kes tulid tunnistama olulist verstaposti ettevõtte arengus. Olulise tähenduse andsid üritusele kohal viibinud Avant Tecno OY omanikud Soomest, kes rõhutasid koostöö olulisust Sami Grupiga ning usku Eesti ja kogu Baltikumi turu edu jätkumisse.

Avant Centeri avamisel Sauel astus üles ka 2 Quick Start.

Uhkelt avamisürituselt ei puudunud ka meelelahutuslikum osa. Kogu üritust juhtis õhtujuht Reigo Ahven, kes ka ise üritusel osales ning üles astus 90-ndate menubänd 2 Quick Start.