Sel sajandil on indeksil olnud vaid kaks paremat päeva kui täna: 19. september 2008 (+9,3%) ja 24. aprill 2008 (+9,3%). Sealjuures oli tõus piiratud: Shenzeni börsil on lagi ees, kui palju võib üks aktsia päevas tõusta. Maksimaalne päevane tõus on 20%, mida ka mitmed aktsiad tegid. Tõusus olid kõik 300 aktsiat, kõige kehvem neist Guotai Junan Securities oli 1,7% plussis. CSI 300 on tõusnud üheksal börsipäeval järjest.

„Turu pöördumise kiirus näitab selgelt, kui ülemüüdud turg oli,“ märkis investeerimisfirma Saxo Markets strateeg Charu Chanana Bloombergile, viidates, et Hiina keskvõimu toetuse mõju sedapuhku ka usutakse.

Sarnaselt kerkisid täna ka teised Hiina börsiindeksid: Shanghai komposiitindeks kerkis samuti erakordselt tugevalt ehk 8%, Hong Kongi indeksi Hang Sengi tõus oli aga leebem, kerkides 2,4%.

Sama hästi ei läinud täna aga Tokyo börsil, kui Nikkei 225 indeks langes täna koguni 4,8%. Languse põhjusena nähakse poliitilist mõju. Nimelt valis Jaapanis peaministripositsiooni omav liberaaldemokraatlik partei eelmise nädala lõpul omale uue juhi, kelleks sai endine kaitseminister Shigeru Ishiba. Finantsturud ootasid, et peaministriks saab Sanae Takaichi, kellelt võinuks oodata suuremat majanduse stimuleerimist.