Enlight hindas Eleving Groupi aktsia õiglaseks hinnaks diskonteeritud rahavoogude meetodil (DCF) baasstsenaariumi järgi 2,39 eurot. Eleving Groupi IPO käigus pakutav märkimishind on 1,60-1,85 eurot.

Eleving Groupi dividendipoliitika järgi on eesmärgiks dividendide väljamaksemäär üle 50% puhaskasumist. Enlight Research prognoosis, et 50% dividendimaksemäära juures on dividenditootlus on sel aastal 7,6%, järgmisel aastal 10% ja 2026. aastal 11,8%.

Raportis tuuakse välja Eleving Groupi ainulaadne kasvupositsioon piiriturgudel ning võrreldakse ka sektori teiste ettevõtetega. Analüüsi eesmärk on anda investoritele paremat teavet investeerimispakkumise kohta.

Enlight Researchi täispikk analüüs on tasuta kättesaadav SIIN ja SIIN.

Enlight Research pakub investoritele infot asjatundlike otsuste langetamiseks. Ettevõtte visioon on luua õiglane ja läbipaistev investeerimiskeskkond, kus kvaliteetne analüüs on kõigile kättesaadav. Enlight Researchi platvormiga on liitunud enamik Balti börsil noteeritud ettevõtteid ja selle lugejaskond on kasvanud sadadelt tuhandeteni.

Globaalselt üks edukamaid Balti fintech-ettevõtteid Eleving Group, mis tegutseb sõidukite ja tarbijate finantseerimise valdkonnas kasumlikult 16 riigis, alustas oma aktsiate esmase avaliku pakkumisega, mille märkimisperiood kestab 8. oktoobrini. Tegu on selle aasta suurima Balti börsil toimuva erakapitalil põhineva avaliku pakkumisega, millest saavad osa võtta Läti, Eesti ja Leedu ning Saksamaa jae- ja institutsionaalsed investorid.

Enlight Researchi sõltumatu analüüs valmis Eleving Groupi tellimusel.

10 fakti Eleving Groupi kohta

  • Balti juurtega globaalne ettevõte, millel on palju ka Balti investoreid

  • Dividendide oodatav väljamakse määr 50%, dividendide väljamakse sagedus kaks korda aastas

  • Üle 1,8 miljardi euro väärtuses väljastatud laene

  • Üle 10 eduka võlakirjaemissiooni 10 aasta jooksul

  • Üle 140 miljoni euro investoritele makstud intresse

  • Üle 15 miljoni euro makstud dividende

  • Grupp on teenindanud üle 1,3 miljoni kliendi üle maailma

  • Fitch’i reiting B, stabiilse väljavaatega

  • Maandatud riskidega turud, portfell ja kohustuste baas

  • Ettevõte on valmis megatrendideks, mis tõstab nõudlust grupi toodete ja teenuste järele (rahvastiku kasv, mobiilsuse elektriline tulevik jm)

* Investeerimisega kaasneb risk. Palun tutvuge detailse pakkumisega aadressil ipo.eleving.com enne otsuse tegemist. Reklaami tellijaks on Eleving Group, Luksemburgi registreerimisnumber B174457.

Vaata lisaks:

Jaga
Kommentaarid