Ettevõtte laevadega veetud kaubaühikute arv vähenes septembrikuus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 10,2% võrra 23 178 ühikuni, kui 2023. aasta septembris veeti 25 823 ühikut. Ka reisijate sõidukite arv vähenes aasta varasemaga võrreldes 3,5%. Kokku veeti septembris 59 455 reisijate sõidukit (aasta tagasi 61 602).

Käesoleva aasta kolmandas kvartalis (juuli – september) vedas ettevõte ühtekokku 1 715 496 reisijat, mis on 3,4% vähem kui mullu samal ajal. Kvartaliga veetud kaubaühikute arv vähenes aastaga 11,7% ja moodustas kokku 66 865 ühikut. Ka 2024. aasta III kvartalis veetud reisijate sõidukite arv vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 8,3% ja moodustas kokku 250 810 sõidukit.

„Meie äritegevuse ühe võtmekvartali reisijate arv kirjeldab kõnekalt praegust ajahetke ning, arvestades tarbijate madalat kindlustunnet ning üleüldist hindade tõusu, on majandusliku ebakindluse ajal ootuspärane,“ ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Kvartali statistika vaatest on positiivne see, et september andis oodatust paremaid tulemusi, samas kui suvekuu august oleks võinud olla tulemuste poolest mõnevõrra parem. Kuid üldiselt on pilt, mida me näeme, see, mida me ootasime,“ kommenteeris Nõgene.

Tallink juht lisas, et suve jooksul täheldatud positiivseks trendiks on rahvusvaheliste reisijate arvu kasv ja naasmine Läänemerele pärast aastaid kestnud rahvusvaheliste reisijate arvu madalseisu.

„Seega, kuigi meie koduturgude reisijate arv püsib majanduslike väljakutsete tõttu surve all, on heameel tõdeda, et kaugemalt pärit reisijate arv on taas tõusuteel, eriti Aasia riikidest,“ lausus Nõgene. „Üldine majanduskeskkond ootab positiivseid uudiseid ja arenguid peamistelt eksporturgudelt, mis aitaks taas kasvule ka kaubaveosegmendi.“