Arvato Systems Latvia SIA teavitas Eesti töötukassat, et koondab kõik ehk 18 töötajat.

Arvato Systems Latvia finantsdirektor Kaspars Leimanis kinnitas Delfi Ärilehele, et nad sulgevad Eesti filiaali. „Rahvusvahelise strateegia raames jätkame oma tegevuse optimeerimist. Selle üks osa on turvakeskuse koondamine Balti riikides Riiga,“ tutvustas ta ettevõtte plaane. „See tähendab, et 2024. aasta lõpuks sulgeme Eesti filiaali ja keskendume Riiale, kus jätkame laienemist,“ lisas ta.

Arvato Systems Latvia SIA Eesti filiaal asutati 2020. aasta oktoobris ja ettevõtte põhitegevusala oli muud infotehnoloogia- ja arvutialased tegevused. Selle aasta teises kvartalis teeniti veel 586 920 eurot maksustatavat käivet. Teatmik.ee andmeil oli ettevõttes keskmine brutopalk ligi 4600 eurot.

Lätis värvatakse inimesi juurde

Digigeenius kirjutab, et koondamisega samal ajal on Läti CV Keskuses Arvato Systems Latvial 15 töökuulutust. Tööle võetakse näiteks turvainsener (palk kuni 5800 eurot), värbamis- ja kommunikatsioonispetsialist (palk kuni 2500 eurot), vaneminsener (palk kuni 5600 eurot). Läbi Meetfranki otsitakse aga näiteks AI-konsultanti ja küberturvalisuse tiimijuhile pakutakse kuni 6200 eurot palka. Loe pikemalt Digigeeniusest!

Rahvusvahelisse Bertelsmanni gruppi kuulub Arvato Systems pakub erinevaid IT-lahendusi, sh pilveteenuseid, ja IT-süsteemide tuge. Kodulehe järgi on ettevõttes ligi 3400 töötajat rohkem kui 25 asukohas üle maailma.