„Mulle on ausalt öeldes jäänud arusaamatuks, miks ei luba Eesti seadus (nii era- kui avalikus sektoris) puhkust arvestada just tööpäevades. Ehk et rääkida näiteks 28 kalendripäeva asemel 20 tööpäevast. Nii kaoksid kõik need veidrad skeemid,“ kommenteeris puhkuste arutelu sotsiaalmeedias Eesti Panga president Madis Müller.

Nimelt kirjutas ERR paar päeva tagasi sellest, kuidas kaubandus-tööstuskoda on kutsunud üles lühendama riigipalgaliste töötajate senist 35-päevalist põhipuhkust. Sellele teemale on nii pooldajaid kui ka vastaseid.

Müller selgitab sotsiaalmeedias, et 35 puhkusepäeva ei ole tõesti väga harukordne ka erasektoris. „Probleem on aga selles, kuidas neid puhkusepäevi paljudes riigiametites arvestatakse. Tulemuseks on efektiivselt umbes kuus nädalat puhkust, mis on juba ehk tõesti liiga hea,“ leiab ta.

Oma väidet põhjendab ta nii: „Kui võtta kõigepealt kaks nädalat puhkust korraga, nagu seadus nõuab, aga ülejäänud 21 päeva vaid tööpäevades, siis ongi tulemuseks pea kuus nädalat puhkust.“