Peale PetCity omandab Musti ka selle Balti riikides olevad tütarettevõtted Eesti Veterinaaria Kliinikum OÜ, Pet City UAB, Pet City SIA ja Pet City Klinika UAB.

Siseinfo kohaselt on PetCity väärt 18 miljonit eurot ja tehing loodetakse lõpule viia veel enne selle aasta lõppu.

PetCity senise omaniku Magnumi ettevõtete grupi juht Mari Krass hindab firma müüki suureks edulooks. „PetCity pakub täna Baltimaades kõige kvaliteetsemat täisteenust lemmikloomapidajatele. Meie kontseptsioon on siin piirkonnas ainulaadne ja uue investori usaldus on selle tunnistuseks,“ ütles Krass.

Eestis 25 poodi

Krassi sõnul ei muutu PetCity klientide jaoks esialgu midagi. PetCity poe- ja loomakliinikukett jätkab klientide teenindamist Eestis, Lätis ja Leedus. 2015. aastal esimese kaupluse avanud ettevõttele kuulub Baltimaades 46 kauplust, neist 25 Eestis, ja 16 lemmikloomakliinikut ning see annab tööd ligi 500 inimesele.

Magnum keskendub oma põhiäridele, milleks on humaan- ja veterinaarravimite ning muude apteegikaupade hulgi- ja jaemüük ning Apotheka frantsiis, samuti hambaravitoodete müük. Magnumi grupi ettevõtted jäävad PetCityga tööalaselt seotuks ka edaspidi.

Pet City OÜ maksustatav käive oli selle aasta teises kvartalis 3,1 miljonit eurot. Juuni lõpu seisuga töötas ettevõttes 135 inimest. 2022. majandusaastal oli ettevõtte müügitulu 11,65 miljonit eurot, kuid ettevõte jäi 295 561 euroga kahjumisse.

Musti Group Plc haldab 330 kauplust Soomes, Rootsis ja Norras. Musti Group on noteeritud Helsingi börsil ja ettevõtte 2023. aasta käive ulatus 426 miljoni euroni. Uus omanik kasutab koduturgudel Musti ja Mirri, Arken Zoo ja Musti kaubamärke.