Reedel otsustas Harju Maakohus jätta kinnitamata PlusPlus Capitali saneerimiskava. Pankrotimenetlus algatati Läti SEB Banka ja kindlustusseltsi Balcia Insurance SE avalduse põhjal.

PlusPlus Capital nimetab kohtu keeldumist kinnitada saneerimiskava üllatuslikuks. Ettevõte ütleb oma kommentaaris, et saneerimiskava toetasid võlausaldajad, kes esindavad üle 90% nõuetest. Kohus aga tugines PlusPlus Capitali väitel Balcia Insurance esitatud meelevaldsetele ja tegelikke asjaolusid moonutavatele väidetele. Sealjuures esindab kindlustusselts vaid 0,2% kõikidest saneerimiskavaga hõlmatud nõuetest. PlusPlus Capital hindab perspektiivseks kohtumääruse vaidlustamist, et kummutada selles toodud ekslikud väited ning jõuda ikkagi saneerimiskava kinnitamiseni.

Samas teatas PlusPlus Capital, et ettevõtte enamusosaluse on omandanud grupp ettevõtjaid Belgia investeerimis- ja tehnoloogiaettevõttest Fraktion. „Fraktioni huvi PlusPlus Capitali vastu ja enamusosaluse omandamine näitab, et ettevõttel on perspektiivi viia saneerimisprotsess edukalt läbi,“ ütleb PlusPlus Capitali juhatuse liige Kaarel Raik.

Tehinguga väljusid väljusid PlusPlus Capitali aktsionäride ringist varasem suuraktsionär ja nõukogu esimees Mirje Trumsi ning erinevad Soome taustaga väikeinvestorid. Tehingu üheks osaks on ka muudatused nõukogus.

Belgia ettevõte Fraktion kuulub FraktionX gruppi, mis tegeleb investeerimise ja tarkvaralahenduste arendamisega kinnisvara-, finantsteenuste- ja logistikatööstustele erinevates Euroopa riikides (Luksemburg, Holland, Portugal ja Eesti).

PlusPlus Capital tegeleb võlgade väljanõudmisega ostes neid kokku telekomifirmadelt, finantsasutustelt jt. Alates 2010. aastast on ostetud üle 120 000 nõude koguväärtusega ligikaudu 270 miljonit eurot. Eelmisel aastal 30 miljonit eurot kahjumit teeninud ettevõtte juhtkond otsustas eelmise aasta lõpus alustada ettevõtte saneerimisprotsessi.