Nimelt avaldas Silvano Fashion Group 3. septembril börsiteate, mille kohaselt täidab alates 31. detsembrist lõppeva majandusaasta aruande auditeerimiskohustust osaliselt. Täpsemalt kirjeldas firma, et konsolideeritud majandusaasta aruannet ei ole võimalik auditeerida.

Nimelt kontserni kuuluvast 11 tütarühingust asub ja tegutseb Venemaal või Valgevenes 7 äriühingut, kusjuures peamine tootmis- ja majandustegevus toimub just nende äriühingute kaudu. Eesti audiitorühingud on seoses Venemaa täiemahulise sõjategevusega Ukrainas lõpetanud koostöö Venemaa ja Valgevene audiitorühingutega ega tegutse neil territooriumitel ka ise. Käesolevaks ajaks on see ka Venemaa ja Valgevene suhtes kehtestatud sanktsioonidega piiratud.

„See aga tähendab, et Venemaal ja Valgevenes asuvate Emitentide tütarühingute majandusaastaaruannete auditeerimine on võimalik vaid eraldiseisvalt ja kohalike teenusepakkujate poolt kooskõlas kohaliku õigusega,“ märkis firma teates. Seetõttu teatati, et kontserni konsolideeritud majandusaasta aruannet ei auditeerita.

Finantsinspektsioon tegi aga eile Silvano Fashion Groupile ettekirjutuse, millega kohustab emitenti järgima seadust ja sõltumata 3. septembril avaldatud börsiteatest esitama seaduses sätestatud tähtaja jooksul auditeeritud 2024. aasta majandusaasta aruanne.

Ettekirjutuse peale võib esitada Tallinna Halduskohtule kaebuse 30 päeva jooksul pärast haldusakti teatavaks tegemist.