Moody’s tõi oma reitingu tõstmise selgitusena esile, et hiljutise allutatud võlakirjade emissiooni tõttu suurenes Luminori kahjumi katmise võimekusega väärtpaberite maht, mis vähendaks kriisilahenduse stsenaariumi korral oluliselt Luminori tagamata võlakirjade omanike kahjumeid.

Lisaks tõstis Moody’s ka Luminori keskpika tähtajaga tagamata (MTN) võlakirjade programmi reitingu (P)A3 tasemelt (P)A2 tasemele. Pikaajaliste tagamata võlakirjade reitingu väljavaade on stabiilne.

„Meil on hea meel, et Moody’s tõstis meie reitingu A2 tasemele, mis järgnes meie esimesele allutatud võlakirjade emissioonile,“ ütles Luminori finantsjuht Johannes Proksch.

„Moody’se tunnustus meie tugevale kapitaliseeritusele ja heale kasumlikkusele näitab, et oleme hästi positisoneeritud ellu viima oma eesseisva perioodi strateegiat ja prioriteete – täiustada väärtuspakkumist meie klientidele, lihtsustada klientide huvist lähtuvalt ning oma tegevuse tõhustamiseks IT-d, ning olla vastavuses muutuvate regulatiivsete nõuetega,“ lisas ta.