3. oktoobril teatati Tesla töötajatele, et ettevõttest lahkub pärast 12 aastat infojuht Nagesh Saldi. Varem olid LinkedInis oma lahkumisest teada andnud ka äriarenduse direktor Jos Dings ning sõidukite automatiseerimise ja ohutuseeskirjade juht Marc Van Impe. Dings kommenteeris, et teeb karjääripausi, ja Van Impe ütles, et läheb SpaceX-i nõustajaks.

Lisaks teatas reedel, 4. oktoobril Tesla mudelite Model S-i ja Model X-i endine programmijuht David Zhang, et lahkus ettevõttest juba juulis.

Kokku on Teslast viimasel aastal lahkunud kaheksa otse Elon Muski alluvuses töötanud tippjuhti. Tesla pressiesindaja meediapäringule ei vastanud, samuti ei soovinud teemat kommenteerida lahkunud töötajad.

Musk tuleb ja lammutab

Samas on mitmed endised töötajad varem väljendanud, et lahkumiste taga on ilmselt Elon Muski lammutav juhtimisstiil. „Iga paari aasta tagant kärbib ta inimeste arvu või reorganiseerib osakondi. Ja siis tuleb kõik jälle nullist üles ehitada,“ rääkis üks endine juhtivtöötaja Business Insiderile. „Inimesed põlevad läbi,“ lisas ta.

Teine töötaja kinnitas seda: „Me võitleme, et meeskondi koos hoida, kuid see siiski mõjub kõigile.“

Ühe Tesla tipptöötaja sõnul ei usu enamik töötajaid Muski visiooni, eriti pärast seda, kui viimane ostis 2022. aastal Twitteri ära. „Tesla töötajad on meedia tähelepanust ja infomürast väsinud,“ kinnitas ta.