„Keskkonnasõbralikumale majandusmudelile üleminek aitab Ida-Virumaal kujundada konkurentsivõimelisemat ettevõtluskeskkonda, mis on atraktiivne ka välisinvestoritele. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtted saavad inkubaatoris osaledes arendada oma tooteid ja teenuseid ning kohapealset renditaristut kasutades hoida kokku kulusid,“ sõnas majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo.

„Valmivasse hoonesse luuakse stuudiote kompleks ning töökojad, mis moodustab Eestis ainulaadse tervikliku keskkonna loome- ja filmitööstuse ettevõtetele. Lisaks rajatakse Jõhvi Äriparki digi- ja multimeediainkubaator, mis on selle valdkonna tehnoloogia start-up ettevõtete kasvulavaks Ida-Virumaal“ ütles Ida-Viru Investeeringute Agentuuri juhataja Teet Kuusmik.

Jõhvi loodav terviklik filmitööstuskompleks on Eestis esmakordne ning pakub võimalust filmi- ja audiovisuaaltööstuse produktsioonide teenindamiseks, kuna vajalik oskuksteave, tugiteenused nagu võttepaikade valmistamine, heli, valgus või võttemeeskondade teenindamine ning ka laod ja töökojad paiknevad kohapeal. Uute tugiteenuste pakkumine loob Ida-Virumaale 130-140 uut töökohta.

Jõhvi rajatav hoone on osa projektist, millega luuakse Ida-Virumaale kolm uut inkubatsioonikeskust: kaks Jõhvi ja üks Narva. Jõhvi rajatakse kaks eraldi inkubaatorit, millest üks on suunatud filmitööstuse produktsioonivaldkonna arendamiseks ja teine digitaalsete ja multimeedia tehnoloogiate arendamiseks.

Kava kohaselt peaksid aasta pärast inkubaatorite valmimist kasutama neid vähemalt 40 unikaalset ettevõtet aastas, tugiteenuseid on kasutanud 100 väikese ja keskmise suurusega ettevõtet aastas ning inkubatsiooniteenuste tegevustes osalenuid on vähemalt 2500.

Inkubaatoritesse on oodatud eelkõige Eestis registreeritud väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ning ka ettevõtjad, kellel on idee, kuid ettevõtet veel pole või on see asutamisel. Samuti võib ettevõte olla registreeritud väljaspool Eestit, kuid pärast osalemist programmides tuleb ettevõttel asuda tegutsema Ida-Virumaal.