„See tehing on Pockiti jaoks transformatiivse tähendusega. Pockiti ja Monese kliendibaasi liitmine annab meile kiiresti uue skaala ja võimaluse paremini teenindada inimesi, kellel on modernsed finantsteenused muidu raskesti kättesaadavad,“ sõnas Pockiti tegevjuht ja asutaja Virraj Jatania pressiteates.

Pockit ja tema aktsionärid eesotsas Puma Growth Partnersiga (varem Puma Private Equity) investeerivad 15 miljonit naela kahe ettevõtte integreerimiseks ja edasise kasvu rahastamiseks. Muid tehingu finantstingimusi pole avaldatud.

Tehing Monese ja Pockiti kliente ei mõjuta ning mõlemad ettevõtted töötavad sõltumatult edasi, kuni integreerimine on lõpule viidud.

Omandamise lõpuleviimise järel asub laiendatud ettevõtet juhtima Pockiti asutaja ja tegevjuht Virraj Jatania. Monese asutaja ja tegevjuht Norris Koppel jääb pärast omandamist ühinenud äriühinguga seotuks, et tagada sujuv üleminek.

„Uus Pockiti ajastu on meile suurepärane võimalus edaspidigi edukad olla ja pakkuda teenuseid veelgi suuremale arvule klientidele ning see tuleb ajal, kus oleme Monesega kasumlikkust saavutamas. Mõlema ettevõtte klientuur ja eesmärgid kattuvad ning meie tooted ja geograafiline haare täiendavad üksteist väga hästi,“ lisas Norris Koppel:

Pockit on tegutsenud Suurbritannia keskselt, kuid kolm korda suurem Monese on kättesaadav kogu Euroopas. Uus kontsern hakkab teenindama ligikaudu kolme miljonit klienti ja eelduste kohaselt tegema aastas peaaegu 30 miljonit naela käivet. Lisaks olulisele laienemisele saab Pockit kasu Monese regulatiivsest infrastruktuurist (sh e-raha ja tarbijakrediidilitsentsid), kattuvast klientuurist ja üksteist täiendavatest toodetest. Lisaks olemasolevatele digitaalsetele kontodele, palga ettemaksu ja krediidi kujundamise teenusele võimaldab tehing Pockitil uusi teenuseid (nt Monese mitme valuuta kontod) kiiremini turule tuua.