„Ekspress Grupi digitellimuste arv jätkas jõudsat kasvu: aastases võrdluses suurenes kontserni meedia-väljaannete digitaalsete hulk tellimuste Balti riikides 24%: kasvu näitasid kõik turud ja väljaanded. Kiireim kasv tuleb jätkuvalt Lätist ja Leedust, kus tellimuste hulk suurenes vastavalt 32% ja 34% aastas. Suurima tellijate arvuga Eesti tütarettevõte Delfi Meedia kasvatas tellijate arvu 14% ja omas septembri lõpu seisuga üle 112 500 digitellija,“ märkis Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu.

Kui aastases perspektiivis olid kõik väljaanded tõusus, siis viimase kvartali jooksul oli seis erinev. Kvartaliga kerkis protsentuaalselt enim Leedu väljaande Lrytas digitellimuste hulk (+9%), plussis olid ka Delfi Meedia (+5%) ja Geenius Meedia (+1%). Viimase kvartaliga kahanes Leedu Delfi tellimuste hulk 10%, Õhtuleht Kirjastuses 4% ning Läti Delfis 3%.

Võrreldes eelmise kvartaliga jäi digitellimuste arv sisuliselt samale tasemele, kerkides 53 võrra. „Kolmandas kvatalis kahanes kvartaalses võrdluses Leedu Delfi digitellimuste hulk 4200 võrra. Kahanemine oli ootuspärane ja tulenes mõne suure koostööprojekti lõpetamisest. Edaspidi keskendub Leedu Delfi senisest enam tellimuste otsemüügile, mis on meediaettevõttele tulusam ning annab parema võimaluse tellijatega otse suhtlemiseks,“ lisas Rüütsalu.

Kontsern loeb digitellimuseks ainult selliseid tellimusi, mille väärtus on suurem kui 1 euro ühes kalendrikuus, mis on eraldiseisvalt arveldatud ja on igal ajal eraldi lõpetatavad.

Delfi Ärileht kuulub Ekspress Gruppi.