Ettevõtte kauaaegne juhatuse liige Siiri Lahe taandub tegevjuhtimisest, liitudes uuest aastast Estonian Celli nõukoguga. Ettevõtte juhatus jätkab kaheliikmelisena, koos finantsdirektori ametisse asuva Meelis Kuzmaga kuulub juhatusse tehase juht Rain Pärn.

Meelis Kuzma töötas seni Estonian Cellis finantsjuhina.

Meelis Kuzma sõnul on Estonian Celli juhatuse liikme kohale asumine suur vastutus ja väljakutse, mida ta põnevusega ootab. „Keerulised ajad majanduses ja globaalpoliitikas mõjutavad kahtlemata ka Eesti ühe suurema tööstusettevõtte käekäiku. Energiahinnad on Eestis kõrged ning siinse energiaintensiivse tööstuse konkurentsivõime ülejäänud Euroopaga võrreldes madal,“ rääkis Kuzma. „Jätkan sihikindlalt tööd nii ettevõtte sees tulemuse parandamiseks kui riigi tasemel otsustajatele rahvusvahelise konkurentsivõime väljakutsete selgitamiseks.“

Ametit üle andva Siiri Lahe sõnul on Meelis Kuzma laialdaste kogemuste ja selge visiooniga juht ning väga hea valik juhatuse liikme kohale. „Usun, et Meelise ja Raini koostöös suudame viimasel ajal märkimisväärset kahjumit tootnud Estonian Celli tulemuse jälle positiivseks muuta,“ ütles Lahe, kes ise jääb oma pikaajaliste teadmiste ja kogemustega ettevõtte nõukogusse tegevjuhtkonda toetama.

Meelis Kuzma on töötanud Estonian Cellis erinevatel ametikohtadel 2013. aastast, viimati finantsjuhina. Lisaks on ta läbi aastate vastutanud puidusisseostu, logistika, personaliteemade ning erinevate lepinguläbirääkimiste eest. Tal on Tartu ülikooli magistrikraad finantsjuhtimises ja avaliku halduse bakalaureusekraad Tallinna tehnikaülikoolist.

Estonian Celli 2023. aasta netokahjum oli 23 miljonit eurot, müügitulu kahanes 86 miljoni euroni, mis oli 45 miljoni euro võrra vähem kui 2022. aastal.