Fondi teatel plaanib Ishaya rajada Kohtla-Järvele jätkusuutliku ja energiasäästliku saematerjali tootmise ja puidu termilise töötlemise tehase. Tarmo Tamm ütles Delovõje Vedomostile, et tehasesse on plaanis luua 25 uut töökohta.

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse (EISA) ettevõtlustoetuste valdkonna juht Erki Varbola ütles, et poliitikutele piiranguid pole, kõigi projektide puhul kasutatakse sama valikumeetodit. „Taotluste hindamisel ei tehta vahet inimeste poliitilise, usulise, sotsiaalse või muu kuuluvuse alusel,“ ütles Varbola.

Loe pikemalt Äripäevast!

Ishaya OÜ asutati 2013. aasta septembris, selle põhitegevusala on puidu ja ehitusmaterjalide vahendamine. Selle aasta kolmandas kvartalis oli ettevõtte maksustatav käive 112 743 eurot.

2023. aastal oli ettevõtte müügitulu 218 eurot (2022. aastal oli see olnud 9689 eurot) ja ettevõte jäi 2793 euroga kahjumisse. 2023. majandusaasta aruandes öeldakse, et kuna puitu Venemaalt enam Euroopasse ei impordita, siis 2023. aastal olulist majandustegevust ei olnud. „2024. aasta eesmärgiks on uute turgude leidmine,“ on aruandes kirjas.