Esmalt hakkavad Starshipi robotid kullerdama tellimusi Bolt Marketi kolmest kauplusest – Mustika, Pallasti ja Tulika poest. Tegu on olulise verstapostiga eelmisel aastal alustatud koostöös, mis avab ukse Starshipi robotite kasutamiseks Bolt Foodi tellimustes ka teistes Euroopa linnades.

Robotid töötavad elektrienergial

Uus teenus pakub Bolti klientidele mugavat viisi, kuidas toidukaubad kätte saada. Samuti vähendab see vajadust sõita autoga poodi, toetades Bolti ja Starshipi ühist eesmärki vähendada linnades autosid ja heitgaase. Robotid töötavad elektrienergial ja üks kohaletoomine kulutab sama palju energiat kui ühe tassi tee keetmine.

Ahti Heinla, Starship Technologies kaasasutaja ja tegevjuht, kommenteeris: „Meil on hea meel pakkuda autonoomset toidukaupade kohaletoimetamist Bolti kaudu laiemale kliendibaasile Tallinnas.“ Tema sõnul ei seisne koostöö ainult mugavuses ja suuremas valikus. „Integreerides meie robotid Bolt Foodi rakendusse loome jätkusuutliku kohaletoimetamise lahenduse, mis vähendab liiklust ja heitgaase. See on põnev samm mõlema ettevõtte jaoks, liikudes rohelisema linna poole kogu Euroopas,“ lisas Heinla.

Plaan on teenust laiendada üle Euroopa

Bolti presidendi Jevgeni Kabanovi sõnul on Starshipiga tehtav koostöö märgiline ja pakub klientidele täiesti uut kogemust. „Nii Bolt kui ka Starship on loonud uuenduslikke tooteid, mis on muutnud inimeste liikumist ning kaupade ostmist ja kättesaamist linnades. Meie märgiline koostöö peegeldab ühiseid juuri innovatsioonis ja oleme elevil, et saame tuua esmalt Eestis ning seejärel üle Euroopa klientideni jätkusuutliku tehnoloogia,“ ütles Kabanov.

Enam kui 180 000 elanikku Mustamäel, Kristiines ja Kesklinnas saavad kasutada keskkonnasõbralikku ja uuenduslikku kohaletoimetamisteenust Bolt Foodi rakenduse kaudu kolmest Bolt Marketi poest – Tulika, Pallasti ja Mustika. Tutvumisperioodil on teenus klientidele tasuta.

Kuidas kasutada Starshipi roboteid toidukaupade kohaletoimetamiseks?

  1. Ava Bolt Foodi rakendus ja vali üks järgmistest Bolt Marketi poodidest: Mustika, Pallasti või Tulika.

  2. Lisa soovitud tooted ostukorvi.

  3. Vali kohaletoimetamise viisiks „Robot kohaletoimetamine“.

  4. Kui robot saabub, mine õue ja ava see rakenduse kaudu.

  5. Võta tellimus, sulge kaas ja saada robot tagasiteele.

Iga robot suudab vedada kuni 10 kg, mis vastab umbes kolmele ostukotile. Esialgu toimetavad robotkullerid tellimusi kuni kolme kilomeetri raadiuses valitud poodidest.