Latitude59 tegevjuht Liisi Org sõnas, et Latitude59 on täna kasvamas rahvusvaheliseks platvormiks, mis toob kokku start-up-kogukonnad üle maailma. „Singapuris toimuv satelliitüritus on osa Latitude59 globaalse küla visioonist, mille keskmes on meie soov toetada ja laiendada Eesti edulugu ning teha Eesti suuremaks, tuues kokku start-up-kogukonnad ja ökosüsteemid üle maailma ning algatades ja juhtides arutelusid globaalselt olulistel teemadel,“ ütles Org.

Singapur on täna Aasia juhtiv ning kiiresti kasvav tehnoloogia- ja innovatsioonikeskus. Nagu Eesti, arendab ka Hiiumaa-suurune väikeriik aktiivselt teadmusmahukat ettevõtlust, toetades teadus- ja arendustööd ning tehnoloogiasiiret. Singapuris tegutseb täna üle 1200 süvatehnoloogia idufirma, samas Eesti eesmärk on 500 siin tegutsevat süvatehnoloogia ettevõtet aastaks 2030.

„Singapuri eduloost on meil palju õppida, mistõttu on väga oluline tugevdada kahe riigi piiriülest koostööd. Meie eesmärk on luua sillad nii idufirmade, investorite kui ka teiste ökosüsteemi osalejate vahel ning ma usun, et kahe riigi kogemuse toomine ühe katuse alla inspireerib inimesi nii Eestis kui Aasias. Kutsun kõiki huvilisi meiega Singapuris liituma,“ sõnas Org.

Keenia üritus oli oodatust palju edukam

Latitude59 Global Mixer: Estonian Tech Meets Singapore toimub 29. oktoobril SWITCH konverentsi raames selle ametliku kõrvalüritusena. Latitude59 jaoks on tegemist juba kolmanda satelliitüritusega – mullu detsembris Keenia pealinnas Nairobis toimunud Latitude59 Kenya Edition tõi kokku ligi 800 osalejat Aafrikast ja üle kogu maailma. Tänavu 28. novembril toimub juba teine Latitude59 Kenya Edition, kuhu oodatakse üle 2000 külalise.

Julguse Aasiasse laiendamiseks andiski Latitude59 väikesele meeskonnale mullu Keenias toimunud ja üle ootuste edukas Latitude59. „Möödunud aastal oli Latitude59 Keenias suurem ja edukam, kui me julgesime loota, ning sel aastal on meie eesmärk veelgi julgem. Järgmisel kuul toome Nairobis ühe katuse alla üle 2000 külalise Euroopast, Aafrikast ja mujalt maailmast, sh on oodata üle 800 iduettevõtja, 300 investorit ja üle 30 esineja,“ lubas Org.

Baltimaade suurim start-up- ja tehnoloogiasündmus Latitude59 toimus Tallinnas kevadel 12. korda. Maikuus toimunud Latitude59 tõi Tallinnasse enam kui 3500 inimest, sealhulgas üle 900 start-up’i esindaja ning 20 riiklikku delegatsiooni. Investoreid osales ligi 600, nende hallatavate portfellide suurus oli kokku vähemalt 30 miljardit eurot. Latitude59 lavadel sai tänavu jooksul näha 195 esinejat, kellest 40% olid naised. Kokku oli osalejaid enam kui 60 erinevast riigist üle maailma.