Napp kuu aega tagasi 150 Eesti kinnisvaraeksperdi seas läbi viidud uuringust selgub, et just Tallinna kesklinn on piirkond, kus kodude hinnad kõige suurema tõenäosusega lähema aasta jooksul veelgi tõusevad. „Uusarendusi, mille põhifookuses on eluruumid, on piirkonnas vähe ja juurde ka eriti tule. Pakkumise vähenemisega ei käi aga kaasas nõudluse vähenemine, mis väljendubki lõpuks hindade jõudsas kasvus,“ selgitab 1Partner Kinnisvaragrupi juht Tanel Tarum.

Moodne kodu viie minuti linnas

Kalevi Maja

Peagi valmiv Kalevi Maja on staažika kinnisvaraeksperdi sõnul üks väheseid erandeid.

„See maja sobib ennekõike aktiivsele ja toimekale inimesele, kes hindab südalinnas elamisega kaasnevaid eeliseid. Hoolimata kesksest asukohast on kodus aga ka piisavalt vaikne ja privaatne. Võtsime eesmärgiks, et hea asukohaga kodu võib küll olla koht, kust on hea igale poole minna, aga sinna peab ka alati olema mõnus tagasi tulla,“ kirjeldab Tanel Tarum, kelle sõnul leidub sobivaid kortereid nii peredele kui ka kiire elutempoga karjääriinimestele. Väikseim veel saadaolev kahetoaline korter on 41-ruutmeetrine, kuid avara garderoobikapi jaoks jagub ka seal ruumi nii esikus kui ka magamistoas.

Juhkentali tänava ääres asuv Kalevi Maja on strateegiliselt väga heas asukohas. „Kui muidu on räägitud 15 minuti linnast, siis selle maja puhul saame rääkida viie minuti linnast, sest kõik eluks vajalik on lihtsalt nii lähedal,“ rõhutab Tarum. Varahommikusele lennule jõuab tõepoolest kõigest viieminutilise autosõiduga – luksus, millest teistes Euroopa pealinnades elades võib ainult unistada. Kohvikud, restoranid, baarid ja kõiksugu meelelahutus on jalutuskäigu kaugusel, niisamuti mitmed rohelised pargid ja sportimisvõimalused. „Kaugema kandi rahval tuleb Kalevi staadionile ja spordihalli sõita autoga, aga Kalevi Maja elanik kõnnib lihtsalt trepist alla ning on hetkega kohal,“ viitab kinnisvaraekspert eelistele, mis on tänapäeval, mil kõigil on iga minut arvel, hindamatu väärtusega.

„Veel mõni aasta tagasi oli linna süda pigem Viru keskuse kandis ja seal toimus põhiline elu. Tänu Maakri kvartali jõudsale arengule nihkus kese Liivalaiale lähemale ja peagi avatav Arteri arendus annab sellele veel ühe müksu,“ tõdeb Tarum. Piirkond on igal juhul väärtust kasvatamas, mistõttu on Kalevi Maja korter tema hinnangul ka perspektiivikas investeering.

Omanäoline ja jätkusuutlik

Kalevi Maja

„Maja välisilme on saanud inspiratsiooni lähedal asuvatest hoonetest ja sulandub ümbrusega üheks tervikuks, kuid trumbiks on ikkagi selle sisemus,“ rõhutab Tarum. Kaasaegne inimene hindab avarust, iseloomuga sisekujundust ja optimaalset ruumikasutust – majas on pigem haruldased kõrged laed, nendega sobivad üle kahe meetri kõrgused stiilsed siseuksed ja põrandani ulatuvad aknad. Valgusest ei tule mitte mingil juhul puudust.

Suurt rõhku on Kalevi Majas pandud ka vaikusele. Topeltkonstruktsiooniga siseseinad tagavad hea helipidavuse hoone sisemuses, kuid kvaliteetsed kolmekordse klaaspaketiga puitaknad hoiavad edukalt eemal ka välismüra. Hoone vastab A-energiaklassile, mis ei tähista lihtsalt selle loodussäästlikkust, vaid ka väga meeldivat sisekliimat. „Soojustagastusega ventilatsioon tagab aastaringse värske õhu ja hoiab küttearved kontrolli all. Oma panuse säästlikkusse anname ka katusele paigaldatud päikesepaneelidega,“ lisab Tarum.

Keskkonnateadlikke inimesi kõnetavaid väikeseid omapärasid on hoonel veel – näiteks kogutakse sademevesi kokku, et kasutada seda hoonet ümbritseva haljastuse kastmiseks. Rohelust saabki olema rohkem, sest enamik pindu on varustatud terrassi või rõduga, mis on miniaia pidamiseks või lilleamplite riputamiseks justkui loodud.

Veel on vabu kortereid

Kuna arendus on alles valmimas, saab Kalevi Majas valida veel tosina korteri vahel suurusega 41 kuni 73,8 ruutmeetrit. Iga korteriga kaasnevad majaaluses garaažis paiknevad parkimiskoht ja panipaik. Põrandaplaanid, hinnad, lisainfo ja maaklerite kontaktandmed on leitavad arenduse kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid