Nimelt teatas Infortar kuu tagasi, et soovib osta firma täies ulatuses ettevõttelt ViroInvestment OÜ. Antud valdusfirma omanikeks on 20% osalusega Blueice OÜ (omanik Richard Tomingas) ja 80% osalusega Tiigi Keskus AS (omanikeks Tartu Milli suuromanikud Uuno Lausing ja Romet Puhk). Tehingu hinda ei avalikustatud.

„Tallinna Raamatutrükikoda on üks tuntumaid tegijaid omas valdkonnas. Täna on töötlevas ja eksportivas tööstuses parem toimetada koos ning konsolideerumine on üldine trend, mis aitab nii kodu- kui ka välisturgudel oma positsioone kindlustada,“ märkis Infortari tegevjuhi asetäitja Priit Tamme septembris.

Investeerimisettevõte oli ka juba varasemalt trükiäris tegev, kui Infortarile kuulub alates 2004. aastast turvatrükikoda Vaba Maa, selle plastikkaartide isikustamisele spetsialiseerunud tütarettevõte CardPlus VM ning nendega 2016. aasta augustis liitunud ja valdavalt raamatute trükiturule orienteeritud AS Printon.

Konkurentsiamet leidis, et koondumise osaliste ja nendega valitseva mõju kaudu seotud ettevõtjate ühine osakaal pabertrükiste trükiteenuste osutamisel jäi alla 15%, mistõttu ei kahjusta antud tehing konkurentsi, andes ettevõttele loa tehinguks.

Tallinna Raamatutrükikoja OÜ müügitulu ulatus mullu 8 miljoni euroni, jäädes selle juures 0,45 miljoni euroga kahjumisse. Aasta varem oli ettevõtte müügitulu 9,3 miljonit eurot ning puhaskasum 0,89 miljonit eurot.