Niid sai trahvi, sest ta kauples kahel korral Punktid Technologies AS-i aktsiatega talle 31. augustist kuni 29. septembrini kehtinud 30 kalendripäeva pikkuse keeluaja jooksul.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse kohaselt ei tohi emitendi juhtimiskohustusi täitev isik oma arvel ega kolmanda isikul arvel ei otse ega kaudselt kaubelda emitendi aktsiatega 30 kalendripäeva pikkusel keeluajal, mis eelneb vahearuande või aastaaruande avalikustamisele. Punktid Technologies AS avalikustas ettevõtte 2023. majandusaasta kuue kuu auditeerimata vahearuande 29. septembril.

Rikkumise toimepanemise ajal oli maksimaalne karistuse määr nimetatud nõuete rikkumise eest füüsilisele isikule väärtpaberituru seaduse kohaselt 1200 eurot. Hannes Niid võib otsuse vaidlustada seaduses sätestatud korras.

Punktid Technologies AS-i aktsiad on kaubeldavad Nasdaq Tallinn AS-i poolt korraldatavas mitmepoolses kauplemissüsteemis First North.

Sel nädalal teatas ka ettevõte, et seoses muutustega turul ja ettevõtte tuleviku arengu perspektiivide hindamisega on Punktid Technologies nõukogu võtnud vastu otsuse leida uusi strateegilisi võimalusi investeeringute kaasamisel, mis võivad hõlmata börsil noteeritud holding-ettevõtte või terve grupi osalist või täielikku müüki.