Ettevõte kuulub väärtuslikumate tehnoloogiaettevõtete TOPi nimekirja. BotGuard on 2019. aastal asutatud Euroopa ettevõte, mille peakorter asub Tallinnas. „Tegutseme ülemaailmselt, klientide ja partneritega enam kui 30 riigis, töötame välja hõlpsasti rakendatavaid, tipptasemel veebitööriistu, et kaitsta ettevõtteid tänapäevaste veebiohtude eest,“ kirjutatakse firma veebilehel.

BotGuard aitab ettevõtetel kaitsta oma veebisaite läbi veebiliikluse haldamise, tagades ainult põhjendatud külastajate sissepääsu. „Blokeerime kahjuliku või soovimatu liikluse, nagu näiteks automatiseeritud botid, mis võivad tekitada turvariske või suurendada märkimisväärselt äriga seotud kulusid,“ kommenteerib ettevõtte finantstiimi juht Doris Meijel.

Ta lisab, et sel aastal on BotGuard kasvanud üle 100%, laienedes 65 töötajani enam kui 20 riigis. „Eestis asub ühtlasi ka meie suurim meeskond. Peamine saavutus on kõrgel tasemel veebiturbe loomine, mis on tüüpiliselt kättesaadav suurematele ettevõtetele,“ sõnab Meijel.

Firmat saadab majanduslik edu

BotGuard muudab sellise teenuse väiksemate veebilehtede jaoks juurdepääsetavamaks ja taskukohasemaks. „Laiaulatuslikud testimised on aidanud meil täiustada oma toodet ja lähenemisviisi, uuele aastale astume vastu tugevate plaanidega,“ on juht uue aasta osas optimistlik.

2025. aastal plaanib BotGuard jätkata kasvamist, laiendada oma meeskonda ja teenuseid, siseneda uutele turgudele ja ellu viia oma täiustatud strateegiat. Firmal on kontor ka Londoni linnas, Ühendkuningriigis.

Ettevõte on asutatud start-up-viisa programmi abil ja maksis selle aasta esimeses kvartalis Eestis tööjõumakse 0,25 miljonit eurot. Eelmise majandusaasta aruanne on firmal esitamata, kuid 2022. aastal teenis OÜ BotGuard 2,6 miljonit müügitulu. Kasumisse jäädi 1,8 miljoni euroga.